Hur tidigt kan ett barn ses på ett ultraljud?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-14
I obstetrik, är en ultraljudsundersökning en medicinsk åtgärd som används av läkare främst att fastställa de hälso av en baby. Under ett ultraljud, skickar en enhet som kallas givare ut högfrekventa ljudvågor. Dessa vågor reflekteras mot barnet och omvandlas till bilder på en skärm. Under ultraljud, kan en kvinna och läkare se barnet, moderkakan och fostersäcken

Betydelse

Även ultraljud ges vanligen. mellan 18:e och 20 veckors graviditet, kommer vissa läkare utföra dem tidigare än så. De får göra detta för att ta reda på antalet barn som finns, hälsan hos fostret, förekomsten av ett utomkvedshavandeskap och moderns förfallodagen.

Tidig upptäckt

Det tidigaste att ett foster kan ses är fyra till fem veckor in i graviditeten, när det är möjligt att se fostersäcken. Denna struktur är den första att läkare kan titta på om ett ultraljud för att avgöra om en kvinna är gravid, och den kan ses innan själva embryot kan. Mellan femte och sjätte veckor kan gulesäcken, som återfinns i fostersäcken, kan ses. Gulesäcken är det som ger näring till embryot i ett tidigt skede av graviditeten.

Barns hjärtslag

Vid ungefär sex veckor, kan embryot och hjärtslag kan upptäckas. Under ett ultraljud på detta stadium, läkare kan börja titta på hälsan av embryot och möjligheten att dess överlevnad. Om barnets hjärtljud sjunker under ett visst intervall,, 90 slag per minut är den kvinna som med hög risk för missfall. Det normala intervallet för ett barn under denna tid är mellan 90 och 110 bmp.

Fastställande Ålder

Under en ultraljudsundersökning som utförs under de första sex till sju veckor kan läkaren också fastställa åldern på fostret och förfallodagen. Detta har att göra med längden på barnet vid den tiden, eller kronan till gumpen längd. Under denna ultraljud, bör barnet vara i en böjd struktur med huvudet och en svans-liknande struktur på olika slut. På sex veckor, bör längden vara 0,4 mm, och vid sju veckor bör det vara ca 1 mm.

Se klart

Under den åttonde veckan av graviditeten, är det möjligt att se fostret i tydliga detaljer, eftersom det har vuxit och utvecklats och dess hjärtslag har blivit starkare. Enligt Sophia Levis i sin artikel "Hur tidigt kan en graviditet ses i ett Ultraljud," en läkare sannolikt kommer kunna se mer under en ultraljudsundersökning görs på åtta veckor på grund av att fostersäcken bär barnet är så litet. Det är under den åttonde veckan som barnet börjar sin förvandling från ett embryo till ett foster. Ett embryo hänvisar till den form som ett barn tar från det att den är utformad till åtta veckor in i graviditeten, när det går från en enda cell till en en-tums organism. Ett foster hänvisar till det växande barnet som den ändras till en människa med ett fungerande hjärta, lungor och hjärna. Genom åtta veckor in i graviditeten bör barnets hjärtljud bli starkare, kring 140 till 170 bmp, och lätt att upptäcka.

Upptäcka defekter

Tidigare ultraljud under de första tre månaderna, kan vara till hjälp för läkarna eftersom de kan hjälpa till att visa huruvida ett barn har medfödda defekter innan regelbundet utföra ultraljud under den 20: e veckan. Ett ultraljud som görs under den första trimestern kan hjälpa till att visa missbildningar som ryggmärgsbråck, kluven och läpp gommar, Akondroplasi, Downs syndrom och andra tillstånd som kan påverka utseendet och hälsa barnet. Dessa anses allmänt genom riktad ultraljud, som ser för strukturella abnormiteter eller mjuka markörer som visar om ett barn skulle kunna ha ett hälsoproblem.

Previous:nothing Next:feber blister behandlingar för barn

Relaterade artiklar


 • Vilka är farorna av själv garvare?
 • rensar nästäppa hos spädbarn
 • behandling för en drog tillbaka muskel
 • Hur man känner igen autism
 • hur man får arbete gå
 • hur många artärer ansluter en baby till sin mor?
 • hur man kan hjälpa biverkningar av Lupron depå
 • symtom på blodpropp under graviditet
 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • orsaker till alkoholmissbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com