Vilka är de fyra musklerna rotatorkuffen?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-05
Rotatorkuffen är en grupp av fyra muskler som kombinerar på axeln. De fyra enskilda muskler hålla axelleden stabil. Dessa muskler kontroll upplyftande och rotera armen. Namnen på de fyra muskler är supraspinatus, infraspinatus, teres mindre och subscapularis. Det mnemonic sätt påminna om de fyra musklerna är "SITS. "

supraspinatus

supraspinatus höjer axelleden och arbetar med andra muskler för att hålla huvudet på humerus ben stabila inom axelleden. Den supraspinatus muskel motstår gravitationskraft på axeln som skapats av vikten på armen. Denna muskel är den vanligaste skadade av de fyra rotatorkuffen muskler enligt motionsrecept på nätet (se Referenes avsnitt), ett informativt webbplats för motion proffs, tränare och fitness.

Infraspinatus

infraspinatus, längs med Teres mindre, kontroller utåtrotation av axeln. Det bär arm bakåt. Den infraspinatus bidrar också hålla överarmsbenet ben stabiliserats i axelleden. Denna muskel är den näst mest skadade av de fyra rotatorkuffen muskler.

Teres Minor

Teres minor, tillsammans med infraspinatus, agerar för att rotera armen i ett yttre sätt. Det fungerar med andra rotatorkuffen muskler för att hålla axelleden stabil. Begreppet "teres" betyder slät och rund i latin. Det är lätt trött och kan ibland orsaka smärta i tredje och fjärde fingrar.

Subscapularis

subscapularis styr den interna rotationen av huvudet av överarmsbenet. Det ger humerus framåt och nedåt när armen lyfts. Subscapularis ger ett starkt skydd för framsidan av axelleden och förhindrar förskjutning.

Skada /Behandling

Musklerna i rotatorkuffen ger störst utbud av rörelse av något gemensamt av kroppen. Skador kan orsakas av fallande, lyfter eller gör repetitiva arm rörelser, särskilt de som görs uppe i luften. Skuldra som varar mer än två dagar eller förbjuder din förmåga att arbeta bör undersökas av en läkare. Ansök is i 15 till 20 minuter, tre gånger dagligen i två dagar. Efter två dagar, gäller värme. Ta ibuprofen eller naproxen för obehag.

Previous:nothing Next:vad avgör skallighet?

Relaterade artiklar


 • Vilka är de fyra musklerna rotatorkuffen?
 • kognitiva barns utveckling steg
 • typiskt barn utvecklingsstadier
 • tecken på sura uppstötningar
 • Vad är springmask?
 • tecken på en drog återfall
 • symtom av dricksvatten inte tillräckligt med vatten
 • Hur man känner igen löss och bli av med det
 • hur man kan hjälpa läka blöjeksem naturligt
 • orsakerna till spädbarn svampinfektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com