Vilka är orsakerna till att en försenad menstruationscykel?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-22
Det finns några kvinnor som kan praktiskt taget satt sin klockor av e tidpunkten för deras menstruationer. Men för en majoritet av kvinnor är det inte ovanligt att en cykel för sent eller helt frånvarande. Det finns många tänkbara orsaker till försenad menstruation, och endast en läkare eller sjuksköterska-barnmorska kan korrekt diagnostisera den bakomliggande orsaken. Ett sent menstruationen är sällan ett tecken på ett allvarligt medicinskt tillstånd

Graviditet

För kvinnor som i allmänhet upplever regelbundna menstruationscykler är graviditet i särklass vanligaste orsaken till en sen period. Om en kvinna är sexuellt aktiva och uppvisar försenad menstruation, är det troligt att hon är gravid-i synnerhet om det finns någon annan känd orsak till förseningen
Hem graviditetstest finns på de flesta droger och apotek för att bekräfta detta. möjlighet. En blastocyst har redan implantat och börjat tillverka HCG, den "graviditetshormon," när en period är märkbart sent, så tester som gjorts efter denna tid i allmänhet är korrekta. Kvinnor som är gravida eller tror att de kan vara gravid, bör tala med en läkare eller barnmorska för vidare rådgivning och vård.

Amning

Kvinnor som ammar kan uppleva frånvarande eller försenad menstruation för hela den tid amning, och detta är speciellt vanligt under de första månaderna efter förlossningen. Ammande kvinnor kan uppleva frånvarande, förkortas, försenad eller ovanligt ljus menstruationer.
Amning oftast förhindrar ägglossning under åtminstone de första sex månaderna, och kvinnor som ammar löper mindre risk att bli gravid på grund av detta. Kommer emellertid många ammande mödrar ägglossning innan återlämnandet av regelbundna menstruationer. Även försenad menstruation under amning är vanligt, sexuellt aktiva kvinnor som ammar fortfarande bör överväga möjligheten att de kan vara gravida om en period inte når "i tid".

Medicinering

Många läkemedel och läkemedel kan resultera i onormal eller försenad menstruationscykler. Framför allt kan hormonella preventivmedel orsaka en period att vara borta eller för sent. Preventivmedel som påverkar östrogen och /eller progesteron nivåer, inbegripet kombinationen p-piller, minipiller, plåster och sköt, kan orsaka en försening i menstruation. Progesteron innehåller spiral, som Mirena, kan ha samma effekt.
Andra läkemedel kan också ha en märkbar effekt på menstruationscykeln. Kortikosteroider och kemoterapi droger dröjer ofta menstruationen och vissa typer av antidepressiva och antipsykotika kommer också att undertrycka menstruationscykeln.

Låg kroppsfett

Östrogennivåerna direkt relaterar till mängden fett som lagras i kroppen. Medan kvinnor med hög kroppsfett nivåer är sannolikt att uppleva frekvent eller långvarig menstruation, kvinnor med väldigt lite kroppsfett upplever sannolikt mens oregelbundet eller sällan. Kvinnor som är underviktiga på grund av sjukdomar-som anorexia nervosa, hypertyreoidism eller inflammatorisk tarmsjukdom-är särskilt sannolikt att uppleva amenorré
Mindre vanligt kan mycket atletiska kvinnor upplever sent menstruationer som en följd av att ha låga nivåer. av kroppsfett. Dessutom kan faktorer som stress och kaloririk utgifter bidrar till avsaknaden av eller försenade menstruation. Idrottare kan vara särskilt utsatta för dessa situationer.

Hormone Skiftar

Många olika hormon obalans kan orsaka försenad menstruation. En av de vanligaste är polycystiskt ovariesyndrom, eller PCOS. Andra hormonellt påverkan-förhållanden, såsom sköldkörtelsjukdom och fel i hypofysen, kan också orsaka menstruationer att vara borta eller oförutsägbar.
Menopause är också en vanlig orsak till försenad eller frånvarande menstruation, och bör betraktas som en potentiell orsakande faktor om kvinnan upplever också andra klimakteriebesvär, eller är en lämplig ålder för "förändring av livet" att uppstå. Kvinnor upplever klimakteriet symtom före 40 års ålder kan lida av för tidig menopaus och bör söka medicinsk rådgivning.

Previous:nothing Next:läkemedelsbehandlingar för demens

Relaterade artiklar


 • hur man förlorar den snabbt babytyngd
 • Effexor behandling för värmevallningar
 • hur man kan slå endometrioisis 89 - är östrogensubstitution nödvändigt efter livmoder hysterektomi
 • hur man kan öka testosteron nivåer i en kvinna
 • hur man kan slå endometrioisis 83 - förstå alternativ för att ha chlildren efter hysterektomi - ägg och embryon frysning
 • hur man upptäcker ett svampinfektion
 • Vilka är funktionerna i ett stetoskop?
 • klumpfot problem
 • botemedel för en baksmälla
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com