Vilka är riskerna med nikotin plåster?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-18
Den nikotin plåster är ett av många verktyg du kan använda för att sluta röka. Under de flesta förhållanden är nikotin plåster säker att använda. Men som med alla andra läkemedel eller droger, det finns vissa faror med plåstret. Personer med medicinska tillstånd som hjärtsjukdom eller diabetes bör använda nikotin plåster endast under en läkares strikt övervakning

Allergiska reaktioner

Om du är allergisk mot någon typ av klister, är nikotin plåster inte är en lämplig rökavvänjning produkt för dig. Plåstret hålls på huden med hjälp av ett lim som gör att nikotinet att passera. Symtom på en allergisk reaktion kan inkludera kliande och rodnad under eller i närheten av plåstret. I svåra fall, väsande andning och problem kan uppstå.

Nikotin Överdosering

Nikotin överdos är ett problem om du använder tobak medan du använder plåstret. Men det är också en möjlighet om du använder en hög dos plåster eller om du inte följer doseringsanvisningar. Det är viktigt att komma ihåg att din hud fortfarande har nikotin på det även efter att du tagit bort plåstret. Detta innebär att med hjälp av tobaksprodukter inom några timmar efter borttagande av plåstret kan orsaka en överdos.

Rapid hjärtfrekvens

Nikotinet är ett njutningsmedel. Oavsett hur nikotin får in i din kropp, ökar din puls. Problemet med nikotin plåster är att till skillnad från rökning, kan du inte bara sluta använda den när ditt hjärta börjar att tävla. Detta beror på att även när du tar bort plåstret, är nikotin fortfarande på huden och fortfarande går in i blodomloppet.

Illamående

Nikotin kan orsaka illamående. När du röker en cigarett, går in i nikotin kroppen via lungorna. Men när du använder nikotinplåster, går det kroppen genom blodomloppet. Även om du aldrig fick illamående medan rökning, kan du få illamående medan du använder plåstret. Faran kommer i när du blir så äcklad att du inte kan äta eller hålla någon mat ner. I detta fall är en resa till läkaren motiverad.

Andra faror

Svår huvudvärk och yrsel kan uppstå när du använder nikotinplåster. Detta beror på den effekt som nikotinet i blodet har på hjärnan. Yrsel är särskilt farligt, eftersom det kan få dig att falla eller ens ha en bilolycka om det slår när du kör.

Previous:nothing Next:hur man beräknar gram fett

Relaterade artiklar


 • Fakta om massage
 • hur du håller ditt barn säkert i sommar
 • Effexor behandling för värmevallningar
 • hur man kan slå endometrioisis 72 - förstå urin studier och endometriebiopsi
 • Hur man vet om ditt barn är lite förälder
 • hur man läser Kama Sutra gratis
 • hur man återhämta sig från en maginfluensa
 • prenatal vitaminer effekter på män
 • Vilka är orsakerna till en förlorad sexlust?
 • hur man ska behandla ungdomar missbrukare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com