baby akne åtgärda

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-04
Bebisar är alltid skildras i media med perfekt hy, men den smutsiga sanningen är nästan alla barn utvecklas baby akne. Baby akne är mycket vanliga och oftast försvinner med tiden bebisar är fyra till sex månader gamla. Baby akne är lätt att behandla med läkemedel såsom daglig tvättning och tålamod

Betydelse

Det finns inga tydliga definitivt skäl för utvecklingen av baby akne. Många läkare tror att barn utvecklas akne på grund av passage av deras mors hormoner via moderkakan under sista delen av graviditeten. Moderns hormoner utlösa sedan bebisarna produktion olja körtel som resultat i utvecklingen av akne. Bebisar som ammar från mödrar som tar vissa mediciner kan också utveckla baby akne. Vissa spädbarn mediciner kan också utlösa finnar baby akne.

Identifiering

Baby akne brukar visas inom några veckor födelseort i ansiktet speciellt på kinderna, pannan och näsan. Förvånande, kan den även att visas på nacke och rygg. Baby akne kan framstå som whiteheads, pormaskar och små röda knölar som kan eller inte kan ha puss.

Rättsmedel

Använd inte over-the-counter mediciner, krämer eller oljor på barnets hud som ytterligare kommer att irritera huden och akne. Tvätta barnets hud försiktigt dagligen med en mild tvål. Undvik skrubber hårt som kommer att irritera huden. Använd tvål och lotion som utformats särskilt för barn och är fria från färgämnen, parfymer och hårda irriterande. Tålamod är den bästa lösningen för baby akne som det brukar försvinna med den tid barnet är tre till fyra månader gammal.

Professionell behandling

Om problemen baby akne kvarstår efter barnet är sex månader gammal, din barnläkare kan välja att avhjälpa akne med receptbelagda mediciner eller tas bort. Receptbelagda mediciner används för att behandla ditt barns akne brukar aktuella retinoid krämer som tazarotene, adapalen och tretinoin. Barnläkare bort svår irritation baby akne med särskilda steriliserade, verktyg såsom en comedone utsug.

Överväganden

Baby akne kan pågå i några veckor och även månader. Baby akne kan se mer allvarliga och även ytterligare irriterad när bebisen är kinkig, gråter eller upprörd på grund av ökat blodflöde till huvudet och ansiktet regioner. Kläder och material tvättas med starka rengöringsmedel kan även ytterligare irritera baby akne och ska hållas borta från kontakt med barnet.

Missuppfattningar

Baby akne är inte ett resultat av dålig hygien eller renlighet. Bebisar som har fjällande utslag områden får inte ha baby akne utan eksem eller mjölkskorv.

Previous:nothing Next:högt blodtryck tecken hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man kan uttrycka bröstmjölk med händerna
 • Fakta om massage
 • orsakerna till spädbarn svampinfektioner
 • hur man får hjälp för din autistiska barn
 • hur man handskas med lätt fotproblem
 • kroniska sinus huvudvärk symtom
 • normal kroppstemperatur för spädbarn
 • vad är sepia ört?
 • hämmad fostertillväxt syndrom
 • appendix smärtsymptom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com