behandling av Seasonal Affective Disorder symtom

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-28
Årstidsbunden depression (SAD) är ett psykologiskt tillstånd som visar sig under särskilda tider på året på grund av förändringar i mängden och intensiteten i direkt solljus. Det finns två olika typer av SAD: vinter debut, där symtomen börjar utvecklas under september och oktober och förvärra oavbrutet fram till mars, och sommaren debut där symtomen börjar utvecklas under april och maj och kvarstår genom mitten av hösten. Vintern debut SAD är mer utbrett än sommaren debut SAD, och båda kan behandlas effektivt för att minska störningar i den sjukes livskvalitet.

Du behöver:
vitlöksklyftor
. Råa grönsaker.
Mjölk.
Mandel.
Solglasögon.

Winter ED Symtom

Winter debut SAD manifesterar med symptom på nedstämdhet och ofta nonchalant kallad vinterdepression eller blues vintern. De karakteristiska symtom är känslor av skuld, hopplöshet och ångest i kombination med betydligt minskade energi och en förlust av intresse för dagliga aktiviteter. Andra symtom inkluderar försova ökade suget efter mat med högt i kolhydrater och socker och minskad sexlust. Individer som upplever svår vinter debut SAD kan löpa risk för skada sig själv eller självmordstankar.

Summer ED Symtom Summer debut SAD kännetecknas av en ökning av fysisk energi i kombination med känslomässiga dalar. En individ som upplever ett avsnitt av Sommar ED kommer att märka en drastisk ökning rastlös fysisk energi, ett minskat behov av sömn och mat, samt ökad sexuell lust som är ett samarbete med en rådande känsla av ångest, sorg och lätt agitation.

behandlingsalternativ: anti-depressiva

Även sommar och vinter SAD kan kräva olika planer symtomlindring, kan båda typerna behandlas med anti-depressiva. Man tror att förändringen i direkt solljus mellan vinter-och sommarmånaderna utlöser en ökning av produktionen av hjärnans kemiska melatonin. Melatonin, ibland kallad "viloläge" kemiska, har förmågan att pressa hjärnan och kroppens funktioner och tros vara liknande kemikalier som orsakar vissa djur till instinktivt övervintra under vissa månader på året. Antidepressiva blockerar melatonin receptorer i hjärnan och därför håller upp på en låg nivå och symtom hanterbar.

behandlingsalternativ: Ljusterapi

Ljusterapi är typ av behandling används för att hantera vinter SAD som ofta kombineras med anti-depressiva för maximal nytta. Under pågående ljusterapi, sitter en person framför ett fullt spektrum glödlampa i upp till 30 minuter om dagen på morgonen. Hela spektrumet lampan simulerar direkt solljus för våren och sommaren, och därför lurar hjärnan in i naturligt att hålla melatoninhalter låg. Hos patienter sommaren SAD har ljusterapi motsatt effekt och kan fördjupa svårighetsgraden av sina symptom, och rekommenderas därför inte.

behandlingsalternativ: Temperatur förordning

Förutom anti-depressiva, SAD individer som lider av sommaren hitta temperaturreglering nyckeln till att behandla och hantera sina symtom. Det har rapporterats att högre temperaturer provocera och öka graden av sommaren SAD symtom, och därför hålla svala under de varma sommarmånaderna är en viktig behandlingsmetod för att minska symtomen.

Previous:nothing Next:sömnapné och kvinnor

Relaterade artiklar


 • Hur vet du är i arbete
 • Gerd symtom hos småbarn
 • spik infektion orsakad av svamp
 • definition av sekundära sjukdomstillstånd
 • kroniska sinus huvudvärk symtom
 • vad är det normala rörelseomfång i axeln?
 • Vilka är symtomen och behandling av huvudlöss?
 • hur du lagrar din medicin på ett säkert sätt
 • barn migränbehandling
 • vad betyder blödning i premenopause visar?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com