behandlingar en inåtväxta tånagel infektion

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-13
En inåtväxta tånagel kan vara mycket smärtsamt och kan leda till mer allvarliga infektioner. Det är bättre att behandla detta tillstånd än att ignorera det, eftersom det oftast inte kommer att försvinna på egen hand. Flera behandlingsalternativ är tillgängliga

Vad är en inåtväxta tånagel

En inåtväxta tånagel uppstår när ett hörn eller kant spiken vänder ner mot sidan av tån och faktiskt växer tillbaka in i huden. Vid första, orsakar denna utveckling obehag och synliga symtom. Om den lämnas obehandlad kan den orsaka infektioner också.

Symtom

De första symptomen på en inåtväxta tånagel är lätt rodnad och svullnad, tillsammans med ömhet. Senare, om en infektion sätter in, då tån blir mer smärtsam och rödare. Svullnad kan öka, och pus kan uppstå om tryck appliceras på tå. Tån kan också kännas varm, och det kan finnas en obehaglig lukt från anläggningen.

Initial behandling

Om en inåtväxta tånagel märks snabbt, kanske du kan behandla det hemma. Om det inte finns någon infektion, blöt tån i varmt vatten flera gånger om dagen. Bär bekväma, stödjande skor, och hålla din tå torr när den inte blötlägga den. Ta över disk smärtbehandling vid behov. Övervaka tå för förändringar. Om det inte är bättre i flera dagar, kontakta läkare.

Kirurgi

Om den inledande behandlingen inte fungerar och /eller infektion blir närvarande, kan din läkare välja kirurgisk behandling. Läkaren kan ta bort en del av tånagel eller hela nageln, beroende på omfattningen av dess skick. Du har förmodligen kommer att ordineras ett antibiotikum för att avvärja ytterligare infektion.

Förebyggande /Lösning

För att förhindra inåtväxande tånaglar, ha skor som ger gott om plats för tårna. Vid trimning dina naglar, skär dem rakt över och inte i en rund form. Klipp inte dem alltför kort. Se till att din klippare är rena, och håller fötterna rena och torra så mycket som möjligt.

Previous:nothing Next:typer av inälvsmask hos människor

Relaterade artiklar


 • vad är syftet med prostata?
 • hur man kan vara till hjälp att en gravid vän
 • Vilka är de fyra musklerna rotatorkuffen?
 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • de typer av östrogen grädde
 • hur man ökar ditt barns hjärnkapacitet det gamla fashoined sätt
 • varning om barn & hostmedicin
 • hur du får ditt apotek för att hjälpa till med medicinen
 • tecken på graviditet implantation
 • tidiga symtom på drogmissbruk bland tonåringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com