blödande hemorrojder & graviditet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-30
Kvinnorna i graviditeten transporterar extra vikt och metaboliserande deras mat annorlunda. När specifika behov av näring graviditet inte uppfylls, reagerar kroppen. Det brukade vara trodde att hemorrojder var oundvikligt, en del av livet för gravida kvinnor. Vårdpersonal och forskare är nu överens om, dock att hemorrojder går att förebygga både vid graviditet och förlossning. Det finns närings-och livsstilsfaktorer inblandade i utveckling och bota hemorrojder

Identification

En hemorrhoid är en svullen blodkärl i kanten av anus. Det kan orsaka olidlig smärta under varje avföring och få klåda eller bränna i mellan tarmrörelser. Trycket från en avföring kan pressa dessa åderbråck tills de explodera och orsaka blödning. Hemorrojder allmänhet blöda under tarmrörelserna.

Historia

Tidigare var rekommendationer för hemorrojder och graviditet främst syftar till att minska obehag och trycket på anus. Analys eller sköljning i stället för att torka efter en avföring, fyllnadsmedel upp pallen med fiber-tillskott och undvika ansträngande under en avföring var de vanligaste rekommendationer för att hantera hemorrojder, med operation som en sista utväg. Men i dag, vårdgivare råder gravida kvinnor att förebyggande är den bästa medicinen.

Förebygga hemorrojder

Att äta en fiberrik kost hjälper till att hålla den inre väggarna i tjocktarmen och ändtarmen stark. Prenatal vitaminer är viktigt, liksom en kost rik på riktigt fullkorn, frukt och grönsaker. En daglig glas morotsjuice kan stärka nerver och huden vid anus att motstå svullna vener. Få massor av motion kan hålla matsmältningssystemet flödar och förhindra förstoppning, vilket kan orsaka smärta i nedre ryggen och filterdukar på toaletten, som sätter en negativ del press på anus. Dricka mycket vatten kan bidra till att avföringen är en bekväm konsistens för godkänt.

Diagnos hemorrojder

Eftersom det finns andra orsaker till blödning, som divertikulit och tarmfickor, diagnostisera hemorrojder är viktigt. Din läkare kommer sannolikt att behöva en extern rektal undersökning för att diagnostisera din hemorrojder, och kanske eller kanske inte välja att använda en räckvidd eller intern rektalundersökning att se till att insidan av ändtarmen är fri från bölder och trombos (levrat blod). Din läkare kommer be om din toalett vanor att avgöra när blödning uppstår för att säkerställa att det inte kommer från någon annanstans i din kolon. En avföringsprov kan vara i ordning, som får en koloskopi.

Missuppfattningar

Många tror att hemorrojder är en oundviklig konsekvens av barnafödande, men det är inte sant. Normalt sätter förlossning press på bäckenbotten och inte insidan av anus. Korrekt positionering vid förlossning kan förhindra onaturlig skador på ändtarmen. Läkemedel som slappnar av musklerna, som ofta används för smärtlindring, speciellt i en inducerad arbete kan vara en bidragande orsak till hemorrojder under förlossningen, eftersom de kan göra att skjuta scenen längre och kvinnans ansträngning mindre effektiva.

Smärtlindring för Blödning hemorrojder

Graviditet är en tid när små besvär kan tyckas enorm. Medicated hemorrhoid kuddar är dränkta i trollhassel, som kan lindra smärta, hjälpa till att minska storleken på åderbråck och fysiskt "Tuck" hemorrhoid tillbaka upp inne i anus för snabbare läkning. En SITTBAD, gjort med bikarbonat eller Epsom salt, lindrar smärta och hjälper återbehandla huden på anus. "Going Commando", eller utan kalsonger, hjälper också till att stärka mellangården området och kan hjälpa till att lindra hemorrojder genom att skapa en svalare miljö där fukt inte kan fastna. Over-the-counter stolpiller och krämer kan också hjälpa till att lindra hemorrhoid smärta.

Previous:nothing Next:effekterna av smink på huden

Relaterade artiklar


 • de typer av östrogen grädde
 • vad är förberedelse h för?
 • Vad är familjeplanering tjänster?
 • hur man får p-piller vid planerade föräldraskap
 • hur man upptäcker diabetes hos barn
 • baby meningit symtom
 • hur man får över psykiska problem från svaga erektion
 • Definitionen av binjurarna
 • hur man startar en dag på ett hälsosamt sätt
 • gallblåsan dysfunktion symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com