effekten av behandlingen i mörkret på ögonen

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-25
Det är en ritual för unga bokmalar att stanna upp förbi deras läggdags med en bok och en ficklampa under täcket. Och när deras föräldrar fånga dem, dessa avläsare kommer att höra att de är förstör deras ögon. Men om avläsning i mörker verkligen påverkar synen --- och om det gör, hur --- fortsätter att debatteras

Du behöver:. .
Mussla rum utan buller eller föroreningar
En matta att sitta

en:. Ingen skada skedd

Den allmänna uppfattningen bland de flesta eye-vård specialister är att medan det kan anstränga ögonen, läsa i mörkret inte permanent skada din syn. "Läser i svagt ljus . . . inte kan skada dina ögon", enligt en artikel publicerad av University of Illinois öga och öra Infirmary. ". . ! Likaså läsa finstilt eller läsa utförligt kan inte orsaka skada på ögonen Det gäller även för personer som redan har dålig syn . . . Ögonen är tänkt att användas"

annan uppfattning: kan orsaka närsynthet

Vissa läkare och forskare hävdar att när människor upprepade gånger en alltför stor påfrestning på deras ögon --- såsom genom att läsa i mörker eller tillbringar för mycket tid framför en dator eller TV --- de riskerar sina ögon få " fastnat "i närbilder och så småningom blir närsynt (närsynta) eller oförmögen att fokusera på saker på avstånd. Den internationella Myopi Prevention Association är en av de mest högljudda grupper som så att närsynthet främst orsakas av miljöfaktorer (som att läsa i mörker) snarare än gener.

Komplikationer av närsynthet

närsynthet kan leda till komplikationer, som grå starr, glaukom och, oftast, närsynta makuladegeneration. Detta tillstånd, som även kallas degenerativ närsynthet, rankas sjunde bland orsakerna till rättslig blindhet i USA, enligt DrBrian Ward av retinal Diagnostic Center i Campbell, Kalifornien Degenerativ myopi "är en viktig världen hälsofråga som har haft en olycklig historia av ineffektivt behandlingar som har lett de flesta Synspecialisterna att tro att det är något av ett" hopplöst fall "," Ward säger.

Ansträngda Eyes

Läsa i mörkret stammar dina ögon. Du kanske märker att de känner sig torr, kliande, öm eller som de bränner. Huvudvärk är en vanlig följd av ansträngda ögon och dimsyn eller dubbelseende kan förekomma, även om dessa symtom bör försvinna efter dina ögon är utvilad, enligt Mayo Clinic.

Omdöme: Var försiktig

experter kan inte nå samförstånd något snart, men med så mycket motstridiga utlåtanden, verkar det klokt att iaktta försiktighet när frestas att läsa i mörkret. Dina ögon kommer att tacka dig för att inte överanstränga dem, och du kommer att göra din del för att eventuellt avvärja närsynthet och dess komplikationer på vägen. Om inte annat så kommer det att göra din mamma glad.

Previous:nothing Next:största muskel i kroppen

Relaterade artiklar


 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
 • vilka örter öka fertiliteten?
 • sinus smärta läge & behandling
 • orsakerna till rektal blödning
 • hur man får gravid med tvillingflickor
 • olika typer av vattenfilter
 • orsaker till ovanliga ledvärk
 • typer av glucometer
 • hur man kan sträcka en rotatorkuffen
 • vad är sepia ört?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com