försiktighetsåtgärder i samband med flygresor under graviditeten

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-29
Drygt en generation sedan, att se en gravid kvinna på ett flygplan var en sällsynthet. Inte så i dagens mobila gånger. Gravida kvinnor är inte längre förvisad till sina hem och sätta på bedrest, utom i de mest unika omständigheter.

Om du är gravid och planerar att resa, det finns egentligen väldigt få begränsningar för de som har en normal graviditet. Och för de som väntar, är det inte ovanligt att försöka smyga in ytterligare en resa innan det nya tillskottet kommer --- om det är att besöka familj och vänner eller ta en så kallad "babymoon. "

Detta sagt, har studier visat en liten ökning av risken för missfall vid mycket som flyger mycket (på grund av liten mängd strålning på flygbolagens flygningar och stress i samband med flygande), och mest läkare kommer att rekommenderar att resor begränsas till den andra trimestern. Studier på flygbolagens personal visade en liten ökning i missfall för dem som flyger för 74 eller fler timmar per månad. Men eftersom den genomsnittliga resenären i luften för betydligt färre timmar, det minsann inte är större farhågor.

Du behöver:
vitlöksklyftor
. Råa grönsaker.
Mjölk.
Mandel.
Solglasögon.

andra trimestern Resor

Läkare rekommenderar generellt begränsa graviditet resa till andra trimestern av olika anledningar. De vanligaste orsakerna är att risken för missfall och tidig förlossning brukar ha passerat vid slutet av den första trimestern.

Tredje trimestern Resor

Flyg rekommenderas inte till kvinnor i tredje trimestern, och vissa flygbolag kommer att inte godkänna en bokning för en kvinna som närmar sig slutet av sin graviditet av rädsla för att hon kommer att leverera när du reser. Även om inte en medicinsk fråga, många kvinnor säger att den tredje trimestern är den mest fysiskt obehagligt, och utsätta dig själv att vara squished upp i en liten flygstol för några timmar i detta skede i en graviditet kommer sannolikt att leda till svåra besvär.

Välj en bekväm stol

Gravida kvinnor kan ofta ha svårt att hitta en bekväm position att vara i, så om du kommer att resa när du är gravid, begära ett skott plats så du får extra benutrymme och be att få bli nära toaletten. Medan den ständiga trafiken på toaletten kan tyckas irriterande är närhet kritisk. Även om nödutgång raden kan verka som ett bra val, kommer många flygbolag tillåter inte gravida kvinnor att sitta i dessa rader. Dessutom, håll dig borta från rader där sätena inte sitta tillbakalutat.

Vaccinationer

Försök att undvika att resa till länder som kräver särskilda vaccinationer som du vill undvika att få några onödiga bilder när gravid. Dessutom kommer utsätta dig för sjukdomen i dessa länder utgöra en större risk för din graviditet.

Buckle Up och Stand Up

När fästa bältet, gör det under magen och över låren för att förhindra varje uneeded tryck på magen. Också, i syfte att främja en god cirkulation och undvika djup ventrombos, gå upp och gå runt ett flertal gånger under din flygning. Detta kommer också att minska något tryck på ryggen från sittande för länge.

Stanna hydrerade

Goda råd för alla flygare, stanna släckt är ännu viktigare för gravida kvinnor. Om du nu förbjudet att föra vätskor genom vakten, packa en tom vattenflaska att fylla en gång inne i säkerhet. De flygbolag erbjuder vatten under hela flygningen, så utnyttja.

Rådgör med din läkare

Som med alla out-of-the-ordinarie verksamhet, bör du rådfråga din läkare innan du tar en flygresa. Under en normal graviditet är flyget helt säker, och det är troligt att din läkare kommer att rekommendera att du reser under andra trimestern.

Previous:nothing Next:tecken på anfall hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 86 - förstå hormonersättningsterapi (HRT) efter endometrios hysterektomi
 • hur man besluta om att ge ditt barn för adoption
 • symptom på uttorkning och utmattning
 • försiktighetsåtgärder i samband med flygresor under graviditeten
 • hur gå ner i vikt efter din kroppsform (kvinnor)
 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar
 • hur man förbereder läkemedel löksoppa
 • hur man gör en pad strumpa uppvärmning
 • hur man kan övervinna ett beroende
 • hur man bränner ett par extra kalorier per dag
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com