hur man behandlar en stel nacke

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-19
Aj! En stel nacke är smärtsamt och obekvämt. Här är hur man ska förstå och behandla en stel nacke
1.
Att befria en stel nacke, skonsam rörelseomfång övningar kan användas för att lindra vissa av muskelkramp. Dessa omfattar sakta flyttar hakan mot bröstet och sedan öronen att varje axel, försiktigt så att inte gå för snabbt. Dessa långsamma, kontrollerade rörelser hjälpa till att slappna av spända nackmuskler och lindra vissa av de nacken smärta och stelhet.
2.
Värme kan göra underverk för att lindra en stel nacke, och fuktig värme är i allmänhet effektivare än torr värme. Ett av de bästa sätten att behandla en styv nacke är att stå i en varm dusch och låta vattnet att träffa din nackmuskler fem till tio minuter. När du får ut ur duschen, tillämpa en varmvattenflaska till halsen och lämna den på i ytterligare tjugo minuter. Om du inte har en varmvattenflaska kommer en värmedyna arbete också. Anti-inflammatoriska mediciner eller acetylsalicylsyra kan vara effektiva för smärtlindring.
3.
använda dessa metoder för att lindra en stel nacke, bör du öka inom några dagar. För att förhindra framtida nackbesvär, är det viktigt att stödja nacken under sömnen. Du kan köpa särskilda kuddar nackstöd på nätet som är mycket bättre för nackstöd än en mjuk, fjäder kudde.
4.
När smärta och stelhet har klingat av, är det viktigt att starta en regelbunden utbildningsprogram för att stärka och villkor musklerna halsen för att minska risken för framtida problem. En mild nackmassage kan också vara till hjälp. Övningar för att förbättra hållning också kan bidra till att förhindra framtida nackstelhet.
5.
Var noga med att inte hålla halsen i en ställning för länge när man arbetar vid datorn. Stopp, gå runt och gör mild rörelseomfång övningar varje timme för att förhindra stelhet.
6.
Om nackstelhet är associerad med feber och huvudvärk, kan det vara ett tecken på hjärnhinneinflammation , ett livshotande tillstånd som kräver omedelbar behandling, eller ens en ryggmärgen tumör. Förutsätt inte att en stel nacke beror på muskel-stam om du har andra symtom som feber, frossa, svår huvudvärk eller domningar i de övre extremiteterna. Dessa är tecken på att du behöver träffa en läkare omedelbart.


Previous:nothing Next:hur man ska behandla öronvax

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla hemorrojder under graviditeten
 • Vilka är symtomen av värmevallningar?
 • hur du ska justera glasögon för att passa bekvämt på öronen
 • Vad är normal blodtryck siffror?
 • hur finna mening i ditt liv
 • preventivmedel fakta
 • tecken på graviditet implantation
 • Vad är sorg rådgivning?
 • hur man ska behandla matförgiftning hemma
 • orsakerna till menstruation blodproppar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com