hur man höjer serotoninnivåerna

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-21
Serotonin är en hjärna kemikalie som har en mängd olika funktioner. En av de mest välkända effekter är dess förmåga att främja avslappning och goda känslor. På grund av denna positiva effekt, många människor söker för att öka deras serotonin nivåerna genom naturlig eller farmaceutiska medel. Det finns flera åtgärder som kan vidtas för att höja serotonin nivåer, antingen naturligt genom livsstilsförändringar och kosttillskott eller genom användning av en föreskriven medicinering
1.
Motionera regelbundet. Enligt Journal of Psychiatry och neurovetenskap, har forskning visat på ett samband mellan regelbunden fysisk aktivitet och ökade nivåer serotonin. Motion kan även vara fördelaktigt vid behandling av mild depression på grund av dess serotonin-stärka effekter.
2.
Gå igenom ljusterapi. Journal of Psychiatry och neurovetenskap säger att ljusterapi är en erkänd behandling för Seasonal Affective Disorder. Forskning visar att det kan fungera eftersom det ökar en persons serotonin nivå, vilket ökar deras positiva humör.
3.
ha en positiv inställning. Även låga serotonin nivåer kan bidra till depression, visar forskningen också att olycka och nöd kan faktiskt förändra hjärnans ämnesomsättning på ett sätt som sänker serotoninnivån.
4.
Take 5-hydroxy- L-tryptofan (5-HTP) som kosttillskott. Detta tillägg, som kommer från frön från en afrikansk växt som heter Griffonia simplicifolia, tros öka serotoninnivåerna i hjärnan. Detta är dock tillägget inte regleras av Food and Drug Administration har inte heller visat sig effektiv genom objektiv forskning.
5.
Ta en selektiv hämmare serotoninåterupptagshämmare (SSRI) antidepressiva läkemedel. SSRI är endast tillgängliga genom recept. De inkluderar sådana läkemedel som Prozac, Paxil och Zoloft. Om du upplever depression eller har annat tillstånd som kan vara hjälpta av högre serotonin, kan din läkare förskriva SSRI medicin.

Tips och varningar


 • Om du tar ett kosttillskott för att öka dina serotonin nivåer, inte kombinera det med receptbelagda läkemedel för depression. Om du tar ett komplement och din läkare rekommenderar ett SSRI-preparat, låt honom veta om kompletteringar och avbryta dess användning när du startar din medicinering.


 • Previous:nothing Next:vad som orsakar en ökning i bröst?

  Relaterade artiklar


 • biverkningar efter mänsklig artificiell insemination
 • hur man kan hjälpa biverkningar av Lupron depå
 • hur man känner igen symtomen av en infektion bröst
 • hur man kan slå endometrioisis 84 - förstå alternativ för att ha childrenafter livmoderslemhinnan hysterektomi - surrogatmödrar
 • hur man kan öka självuppskattning för en diagnostiserad med Alzheimers sjukdom
 • Definitionen av social emotionell utveckling
 • vad är orsakerna till återkommande jäst infektioner eller vaginit?
 • hur man ska behandla öronvax
 • hur man hittar en naturläkemedel läkare
 • fysiska tecken på narkotikamissbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com