hur man kan förebygga liggsår på hälarna

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-07
Liggsår faktiskt trycksår orsakas av vävnadsskador på huden. När kroppen-upplevelser för mycket tryck på grund av brist på rörelse, liggsår utvecklas på den orörliga området. Liggsår utvecklar vanligen på sängliggande människor, särskilt äldre människor. AGS Stiftelsen för hälsa på äldre anger att ca 1 miljon människor upplever liggsår. En rad försiktighetsåtgärder förhindra liggsår i hälarna

Du behöver:.
Måltidsplanering
. Hälsosam mat.


1.
Flytta ben och fötter för att minimera utvecklingen av liggsår på hälarna. För att förhindra liggsår, familjemedlemmar eller sjukvårdspersonal utöva fötterna för att främja spridning inom detta område. Om möjligt, flytta patienter från sängen till stolar regelbundet under dagen.
2.
Använd en fot kudde för att förhindra liggsår på hälarna. Silikon fot kuddar med justerbara kardborrband minska liggsår genom att ge rätt mängd tryck på fötter, hälar och fotleder att förhindra tillväxt av sår.
3.
Rengör och återfukta klackar för att förhindra säng sår. AGS Stiftelsen för hälsa på äldre anger att tvätta området minskar torrhet och irritation. Moisturizers förhindra torr hud, vilket skapar en miljö för säng ont utveckling.
4.
Applicera vattenbaserad gel skär till ankeln området. Dessa gel skär förhindra liggsår i hälarna av avlasta foten och vrister. Gelen hindrar också huden från att bryta ner.
5.
Utnyttja häl skydd för att förhindra liggsår. Heel beskyddare hindra utvecklingen av sår som leder till sängs ont utväxter eftersom de minskar friktionen.
6.
Bär fukt strumpor gel terapi. Dessa strumpor förhindra liggsår i hälarna eftersom de eliminera behovet av krämer och lotion. De innehåller fukt krämer som hindrar torra, spruckna fötter.
7.
Ät en hälsosam kost och förblir släckt. AGS Stiftelsen för hälsa på äldre säger att kost rik på vitaminer, mineraler, protein och vätskor arbete mot utvecklingen av liggsår på hälarna.


Previous:nothing Next:Vilka är orsakerna till en förlorad sexlust?

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis - serie endometrios artiklar
 • hagtorn bär ört biverkningar
 • klumpfot problem
 • hur man kan slå endometrioisis 74 - förstå Anestesiologi samråd
 • hur man får sova när du har en ny bebis
 • symtom på akut hepatit alkoholhaltiga
 • hur man får gravid med tvillingflickor
 • hur man gör en saltlösning
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
 • Fördelar med att använda en video babyvakt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com