hur man kan övervinna ett beroende

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-23
Narkotikamissbruk kan ta sig många former. De mest kända missbruk är de till alkohol och droger. Missbruk gör att människor agerar i tvångsmässigt och ohälsosamt sätt. Dessa beteenden sker okontrollerat runt användning av ämnen eller stimuli såsom droger, alkohol, spelberoende, mat, cigaretter, motion, koffein, arbete, videospel, Internet och relationer. Tecknen en person är beroende av något är det ständiga behovet att använda droger och ett misslyckande att minska eller stoppa missbruk även om beroendeframkallande beteende skapar problem i hans eller hennes liv. Beroendet är en kronisk sjukdom. Det finns inga botemedel för missbruk. Är dock beroende behandlingsbar

Du behöver:
mussla plats utan buller eller föroreningar
. En matta att sitta.


1.
Medger att du har ett problem. Eftersom förnekelse är det tydligaste tecknet på missbruk, erkänna det finns ett problem är det första steg för att övervinna ett beroende.
2.
Erkänn att du inte kan återhämta sig från ditt beroende av dig eller din egen viljestyrka. Beroendet är en paradox. Det kan verka som att svaret är att kontrollera och använda din egen viljestyrka för att stoppa missbruk, men sätter behovet av att kontrollera de känslor på plats som leder till nästa återfall.
3.
Hitta en terapeut eller psykolog som passar din specifika beroende. Många läkare och terapeuter använda teknik beteendeterapi, som hjälper missbrukare erkänna och ta itu med fysiska och känslomässiga aspekter för missbruk.
4.
Börja gå till lämplig 12-steg möten för att övervinna ett beroende. Tolv-stegs-program har höga svarsfrekvensen för dem som gör dem till en vardag och integrerad del av deras liv. Ser en terapeut och går till 12-stegs möten tillsammans hjälper missbrukare öka sina odds att övervinna ett beroende.
5.
Ta ett helhetsgrepp på ditt missbruk genom att ta itu underliggande känslomässiga frågor som är relevanta att ditt missbruk. De flesta som lider av missbruk kommer från dysfunktionella familjer där deras grundläggande behov --- som att ha en kärleksfull och fostrande miljö --- som barn inte var uppfyllda. Erkänna och ta itu barndomen frågor ur ett vuxenperspektiv kan lindra många av de omedvetna önskningar att agera ut felaktigt genom beroendeframkallande beteende för att mildra omedvetna känslor av förbittring och rädsla.
6.
Byt ut beroende med ett positivt beteende. Att ge upp ett beroende skapar ett vakuum. Det är viktigt att ersätta beroendeframkallande beteende med något som främjar en positiv och sund attityd, speciellt mot att bygga självkänsla.
7.
Bli villiga att släppa taget om situationer, sociala aktiviteter och vänner som uppmuntra användningen av ditt droger för att övervinna ett beroende.
8.
Lär dig att leva livet i ögonblicket. Det är svårt att ge upp ett beroende om du funderar på hur omöjligt det är att sluta sitt missbruk för evigt, men ger upp ditt missbruk för ett ögonblick kommer att vara mer trovärdig och mer realistisk.


Previous:nothing Next:baby astmasymtom

Relaterade artiklar


 • hur man undviker erektil dysfunktion bedrägerier
 • orsakerna till förstoppning hos barn
 • naturligt sätt för rengöring kroppen
 • vad som gör blod presure gå upp snabbt?
 • hem rättsmedel för barns öronvärk
 • hur man kan förebygga såriga bröstvårtor från amning
 • hur man ansöker solskyddsmedel till ett aktivt barn
 • hur man ska leva så att du åldras med värdighet
 • vad är Perimenopause?
 • som uppfann plåster?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com