hur man ska behandla öronvax

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-18
Gör dina öron känna full? Har du problem hörsel? Du kan ha vax blockerar din hörselgångar. Här är hur man tar bort det
1.
Nr Q-Tips Please.

När öron känna full, många människor instinktivt nå för rutan för Q-tips för att rensa ut hörselgångar. Q-tips får en innebörd, men de är inte rätt verktyg att ta bort öronvax. I själva verket kan de göra problemet värre genom att trycka vaxet längre ner i hörselgången. En bättre metod att ta bort öronvax är att använda en cerumenolytic, ett ämne som mjukar upp vaxet och antingen löser det eller åtminstone gör det lättare att ta bort. En av de bästa cerumenolytics är olivolja bekvämt som finns i ditt kök skåp. Applicera två droppar varje dag i en vecka och ompröva du symtom.
2.
Om Uppmjukning är inte tillräckligt

Om du fortfarande har symtom efter en vecka av olivolja, kan vaxet måste bort manuellt. Detta kan göras i läkarens kontor handhållna metall sprutan och varmt vatten eller en pulsad vattenstråle system. Du kan också köpa hem örat-vax avlägsnas att vattna i hörselgången med väteperoxid eller karbamidperoxid. Dessa system kan vara ganska effektiva om de används på rätt sätt trots att de inte kan fungera om det finns en hel del djupt påverkade vax. I det här fallet, är det värt en resa till din läkare för en professionell bevattning.
3.
Vad man ska undvika

En teknik för att ta bort öronvax som bör undvikas till varje pris är öra genomlysning. Detta är en teknik där en lång slang som omfattas av bivax placeras i hörselgången. I slutet av röret utsätts för utanför lyser som förmodligen skapar ett vakuum för att dra ur vaxet. I verkligheten är detta förfarande inte bara ineffektivt, men osäkra. Föreställa sig den smärta och skador som kan uppstå om heta vax smälter in i hörselgången. Detta är ett vax borttagningsproceduren undvika till varje pris.
4.
Kontentan?

Du kan försöka mjuka upp och bevattna påverkat öronvax hemma , men det kanske inte är helt effektiv om du har en allvarlig vax uppbyggd. I så fall boka en bevattning på läkarens kontor. Du kan bli förvånad över hur mycket bättre du kommer att höra.


Previous:nothing Next:hur man förstår vad det innebär om du har ett högt antal vita blodkroppar

Relaterade artiklar


 • hur man hittar information om hälsa från telefonen
 • vad är garvning gaspedal?
 • vad är hormonbehandling?
 • hur man sköter om en stukning eller trasiga ligament
 • Hur tidigt kan ett barn ses på ett ultraljud?
 • överföring av toxisk chock syndrom vid födseln
 • hur man vet hur snart att ta ett graviditetstest
 • symtom på en adrenalinkick
 • Hur man själv ta hand om massörer
 • Vad är orsakerna till och behandling av låg testosteron?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com