om äktenskap familjerådgivning

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-30
Under tider av stress, kan rådgivning vara till hjälp för både familjer och äktenskap. Terapeuter kan använda många metoder för stöd sina patienter beroende på vad deras speciella situation kan vara. Ofta kan både äktenskap och familjer ha fastnat i negativa cykler som upprepas om och om igen. Terapi kan inte hitta svaret, men fortfarande kan tillåta viss insikt för de inblandade

Genogram

genogram används generellt i familjerådgivning som en visuell metod för att låta familjen att se dess struktur. Det omfattar ca tre generationer av familjemedlemmar, vilket gör notera sådant som giftermål och dödsfall. Den genogram är konstruerat av familjemedlemmarna tillsammans med terapeuten och ger en stor mängd information till terapeuten om familjen.

Omformulera

familjeterapeuter ibland använder en teknik som kallas komponerats. Detta görs vanligen genom att ta en händelse som inträffade inom familjen struktur och ge olika medlemmar ett nytt perspektiv på det. Till exempel, om en tonåring kommer hem upprepade gånger efter utegångsförbud och ifrågasätts av föräldrar om hans vistelseort, kan detta vändas för att visa den oro föräldrar känner snarare än jobbig tjat som ursprungligen var känt.

Kommunikation

Lyssna teknik kan bidra till att familjen och äktenskapet terapi. Terapeuten kan ha familjemedlemmar eller makar lista ut mer konstruktiva sätt att tala, uttrycka känslor och även slåss med varandra. Metoder för kommunikation som avbryter det man medlem kan försöka säga till en annan, såsom att prata över varandra, kan sökas och arbetade av terapeuten.

Tid tillsammans

Äktenskap terapeuter kan ibland fråga patienten att ta en dag av omsorg om den andra maken. På denna dag, är en make ombedd att ta hand om den andra. Verksamheten kan inkludera picknick eller besök på de platser den andra maken gillar att gå. Dagen är planerat i förväg.

Individuella förändringar

Ändringar i en individs beteende i riktning mot en situation kan ofta göra en skillnad för hela familjen. Ibland kan en terapeut kan tala med en viss medlem i en familj om avsiktligt ändra hennes beteende till en viss situation. Terapeuten är i regel det i hopp om denna förändring kommer att påverka hela familjen struktur och åstadkomma mer positiva förändringar inom familjen.

Släktmöten

Obligatoriska släktmöten kan föra enskilda medlemmar att diskutera frågor som rör dem. Terapeuten kommer i allmänhet ge familjen en tid och riktlinjer för denna behandling ska fungera. Varje familjemedlem som inte är närvarande är immun från negativitet från andra som deltar, eftersom detta skulle vara kontraproduktivt.

Familj Positionering

Terapeuter som använder metoden familjen positionering brukar be familjemedlemmar till plats eller position sig själva som de ser familjen eller hur de vill att det ska vara. Denna teknik kan också vara användbart i illustrera en familj händelse för terapeuten. Familjemedlemmar kan också se genom varandras ögon och känslor dela de erfarenheter.

Previous:nothing Next:Fakta om graviditet och högt blodtryck

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 83 - förstå alternativ för att ha chlildren efter hysterektomi - ägg och embryon frysning
 • botemedel för gastroenterit
 • hur man använder en online symptom checker
 • hur man kan slå premenstruella syndrom - serie av premenstruella syndrom (PMS) artiklar
 • hur man köper kvalitet krycka tips
 • typer av artificiell insemination hos människor
 • orsakerna till stickningar i fötter
 • Hur avgör en ultraljud maskin ålder av graviditeten ?
 • Vad är orsaken till täta urinträngningar hos män?
 • hur man effektivt plocka näsan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com