orsakerna till den låga progesteron

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-29
Progesteron är en steroid-liknande hormon som är direkt engagerad i det reproduktiva systemet för kvinnor, och andra kvinnliga däggdjur. Andra produceras naturligt former av progesteron kommer från anläggningar som Yam familj, vilket gör det möjligt för forskare att skapa syntetiska hormonet för att behandla brister. När en kvinna upplevelser låga nivåer av progesteron, kan det påverka flera aspekter av hennes fysiska och känslomässiga tillstånd, samt även vara en faktor till infertilitet, så behandling nödvändig. Upptäcka tecken och orsaker till låg progesteron är viktigt att söka behandling.

Östrogen

Ibland kroppen producerar för mycket östrogen i vissa fall, t. ex. i fall av fetma och med hormonbehandlingen. Fettceller hålla och producera östrogen, så i stort sett mer kroppsfett du har, desto mer östrogen produceras i kroppen, kommer detta i sin tur sänka nivåerna av progesteron som bildas naturligt.

Insulin

När en persons kropp har en tolerans på insulinproduktion, kan detta orsaka att hormoner för att bli obalanserad, sänka produktionen av progesteron i kroppen. Motstånd av insulin alla tillsammans är en ledande faktor också.

Stress

En hög stress livsstil kommer också påverka kroppens förmåga att skapa och producera progesteron. Ansträngande fysisk stress samt psykiska trauman och ångest förändrar allvarligt kroppens hormoner och deras produktivitet.

Diet

Undernäring kommer inte bara att påverka din inre vitala organ, men din hormonproduktion också. För att din kropp att pumpa hormoner som progesteron genom kroppen, bör ordentlig näring följas.

Inaktivitet

Att avstå från regelbunden motion gör hormoner för att ibland gå vilande eller minska produktionen. Detta orsakar trauma till hormonproducerande körtlar i kroppen, därför hindrar förmåga att frigöra behövs progesteron.

Mediciner

Beroende på vilken medicin du är på, kan det påverka mängden av progesteron din kropp producerar och absorberar . Vissa hormonbehandlingar förändra kroppens förmåga att absorbera naturligt producerat hormoner såsom progesteron, och till och med östrogen eller testosteron.

Mysteries

Ibland kan läkaren inte räkna ut den speciella orsaken till låg progesteron, varje kvinna, det är därför det är bäst att utöva rätt kost parad med en aktiv och hälsosam livsstil. Undvik att dricka och äta från plastbehållare, och särskilt undvika värmer upp mat i plastlådor. Läkare har funnit ett samband i många progesteron symtom med konsumtion av material i plastbehållare och kärl.

Previous:nothing Next:hypertyreoidism symptom hos män

Relaterade artiklar


 • hur man undviker förkylningar och influensa
 • hur du kan hjälpa ditt barn får tillräckligt med fysisk aktivitet
 • hur man kan göra själv sjuk från alkohol
 • hur man startar en dag på ett hälsosamt sätt
 • Hur man känner igen autism
 • hur man ansöker om bistånd sjukförsäkring program online
 • anti embolism stöd strumpa problem
 • orsakerna till Enterococcus faecalis
 • effekterna av att dricka efter den första trimestern av graviditeten
 • hur man förbereder för dagkirurgi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com