rökning effekter på hjärtat

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-25
Enligt American Heart Association, är rökning den vanligaste orsaken till förebyggbara dödsfall i USA, och en viktig orsak till funktionshinder. Mycket forskning har kopplat cigarettrökning till hjärt-kärlsjukdomar, vilket leder till hjärtstillestånd. Även utan andra riskfaktorer ökar rökning risken för hjärt-kärlsjukdomar, men när de kombineras med andra faktorer är risken kraftigt förhöjd

Riskfaktorer

Kranskärlssjukdom orsakas av att en minskat blodflöde flyttar från hjärtats kranskärl till hjärtat. Centers for Disease Control and Prevention rapporter som cigarettrökare är två till fyra gånger högre risk att utveckla hjärtsjukdom än befolkningen i allmänhet, och hjärtsjukdom är den främsta dödsorsaken hos människa. De sex stora kranskärlssjukdom riskfaktorer vi kan kontrollera genom val av livsstil är tobaksrök, högt blodtryck, höga blodfetter, fysisk inaktivitet, fetma och diabetes. Cigarett rökning påverkar direkt tre av de andra riskfaktorer, ökar sannolikheten för kranskärlssjukdom. Rökning ökar blodtrycket, minskar uthållighet för motion och ökar sannolikheten för att blod kommer koagulera. Sådana orsakssamband förening risken för hjärtstillestånd.

Rökning och Artärer

Enligt The Center for Disease Control and Prevention, producerar cigarettrökning toxiner i blodet som bidrar till atherosclerois, en progressiv åderförkalkning. Atherosclerois uppstår när feta plack deponeras, och kärlväggen blir ärrad och tjocknat. Hjärtstillestånd kan uppstå när inflammation i kärlväggen och utvecklingen av blodproppar hindrar blodflödet.

Rökning och Preventivmedel

Mayo Clinic rapporter om att kvinnor som röker och använder p-piller löper större risk att utveckla kranskärlssjukdom än de som inte röker, särskilt om kvinnan är äldre än 35. Kvinnor äldre än 35 som röker cigaretter och använder p-piller löper extremt hög risk att utveckla hjärtproblem. Mayo Clinic råder kvinnor som är äldre än 35 att sluta röka innan de överväga att använda p-piller.

Cigar och piprökare

American Heart Associations rapporter om att cigarr och pipa rökare tycks ha högre hjärt- sjukdom än icke-rökare, men det är deras graden av hjärtsjukdom under det att cigarettrökare. Forskare säger att lägre förekomst av hjärtsjukdom i cigarr-och piprökare är relaterade till deras tendens att inte andas in rök.

Passiv rökning

Enligt American Heart Association har tobaksrök i miljön en stark koppling till hjärt- sjukdom och förtida död. De rapporter från byrån 22,700-69,600 förtida dödsfall årligen hänföras till passiv rökning. Mayo Clinic rapporter om att passiv rökning ger samma hälsorisker som rökning cigaretter på grund av närvaron av giftiga kemikalier som finns i luften när andra människor är rökning. Surgeon General rapporterade att det inte finns någon riskfri nivå av miljö passiv rökning, enligt Mayo Clinic.

Post Heart Attack Rökning

Enligt The National Institute on Drug Abuse (NIDA), en halv av alla hjärtattack överlevande fortsätter att röka cigaretter mot läkare efter att de upplever en eller flera hjärtinfarkter. Mot bakgrund av dessa resultat, det bästa sättet att undvika hjärt-och kärlsjukdomar är att aldrig börjar röka cigaretter. NIDA rapporterar att cigarettrökning är ett beroende och att cigarettrökare uppleva alla delar av missbruk processen.

Previous:nothing Next:hur man får p-piller utan sjukförsäkring

Relaterade artiklar


 • vilken ålder gör armhåla håret växa?
 • botemedel för en baksmälla
 • Vad gör en onormal hjärna MRI ut?
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
 • barnreumatologi sjukdomar
 • tecken på silikonbröstimplantat brott
 • premenstruella syndrom symtom
 • anti embolism stöd strumpa problem
 • Vad är orsakerna till och behandling av låg testosteron?
 • kosmetisk kirurgi behandlingar för hudbristningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com