roll hormonbehandling i humörsvängningar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-24
Hormoner är kroppens kemiska "budbärare," leverera viktiga direktiv som påverkar tillväxt, ämnesomsättning, fortplantning, sexuell funktion och humör. Hur hormoner påverkar humöret hos kvinnor, i synnerhet, är ett ämne av intensivt intresse bland vårdpersonal. Kvinnor är mer benägna att drabbas av depression och humörsvängningar än män, och forskare fortsätta att studera hormoner som en viktig bidragande faktor. Som kvinna rör sig genom livets olika skeden, kan hon uppleva skiftande sinnesstämningar som hormonnivåerna ebb och flod. . Här är vad forskarna håller på att lära om den roll av hormoner i humörsvängningar

Hormoner och hjärnan

Hormoner och signalsubstanser resa en del av samma hjärna vägar, och även dela en del av hjärnans receptorer. Dessa gemensamma vägar och platser är belägna i delar av hjärnan som har kopplats till humör, vilket leder forskarna att tro att hormoner kan påverka förändringar i humör. Framför allt har hormonerna östrogen och progesteron visats påverka beteende och humör, enligt en studie från 2008 av Canadian Medical Association (se Referenser).

reproduktiv ålder

Kvinnor i fertil ålder verkar vara särskilt känsliga för humörsvängningar och depression. Detta tros vara ett resultat av ökad känslighet för hormonella förändringar som kännetecknar graviditet och förlossning. Ibland kan dessa humörsvängningar blir kroniska och försvagande som sett i fall av förlossningsdepression. Vissa kvinnor upplever humörsvängningar i dagar före menstruationens början (även kallat premenstruellt syndrom eller PMS). Läkare kommer ibland ordinera milda doser av hormoner i form av p-piller för kvinnor upplever cykliska humörsvängningar.

Perimenopause

National Institutes of Health rapporterade fynd under 2000 (se referenser) som visade att klimakteriet kvinnor upplever humörstörningar ställt sig positiv till östrogenbehandling. Forskning ytterligare stöd för att behandlingen var "jämförbar" med anti-depressiv behandling. Kvinnor som deltog i studien rapporterade att de kände mer innehåll, mindre ledsen och mindre irriterad. För många forskare är detta ytterligare bevis på att varierande hormonnivåerna bidra till affektiva störningar. Det är tänkt dock att det var en stabilisering av hormonell aktivitet snarare än en korrigering av låg hormonnivåer, som förbättrade stämningen hos försökspersonerna.

Klimakteriet

Humörsvängningar är vanligt klagomål av kvinnor under klimakteriet år. Forskarna tror att detta är relaterat till endokrina förändringar under denna fas av livet. När klimakteriet är nådd, östrogen tenderar att stabiliseras, men på låga nivåer. Förstämningssyndrom och depressiva episoder kan utvecklas. Några kvinnor i klimakteriet har visat ett bra svar på hormonbehandling i detta skede av livet.

Hormonbehandling som behandling

Medan studier där betydelsen av hormonbehandling på humörsvängningar fortsätter att visa att denna behandling har en övervägande positiv effekt, det finns fortfarande många obesvarade frågor. De mest brådskande av dessa innebär på lång sikt av hormonersättning. Kortfristiga tycks terapi vara säker, även om vissa studier antyder ett möjligt samband mellan hormonbehandling, hjärtsjukdomar och cancer. Tills mer är känt, är användningen av antidepressiva att föredra medicinsk behandling för misstänkt hormon-affektiva störningar.

Previous:nothing Next:Definitionen av en abort

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar för förstoppning hos barn?
 • hur man kan förhindra mögel tillväxt i ditt badrum
 • de typer av genetisk testning
 • livsmedel som orsakar gas i spädbarn
 • symptom på uttorkning och utmattning
 • vad är remifemin?
 • hur återuppfinna ditt utseende
 • över disk behandling för bältros
 • rensar en blockerad tårkanalen
 • tecken på en modersmjölkersättning allergi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com