sömnapné och kvinnor

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-28
Även sömnapné förekommer hos kvinnor mindre ofta än den gör hos män (som upplever sömnapné dubbelt så mycket som kvinnor), är det ändå en fråga som honor hantera på en regelbunden basis. Utöver att uppleva sömnapné mindre ofta än män, kvinnor tenderar också att uppleva en mildare version av sömnstörning. Kvinnor som är mest utsatta är äldre än 40, övervikt och har genetiska anlag

Du behöver:. .
Vitlöksklyftor
Råa grönsaker.
Mjölk.
Mandel.
Solglasögon.

Definition

Sömnapné är ett relativt vanligt sömnstörning. De som drabbas av sjukdom erfarenhet pauser i andningen när de sover att vara allt från 10 sekunder till en minut. Oftare än inte, inser kvinnor med sömnapné inte att de har sömnproblem tills de börjar visa symtom på dålig sömn, symtom som ofta går ignoreras i flera år och med årtionden. Sömnapné diagnostiseras när personen lider av sjukdom genomgår en övernattning sömn test kallad polysomnogram (sömn-studien).

Symtom

Symtom på sömnapné är ibland olika för kvinnor jämfört med de symptom sömnapné att män upplever. Kvinnor har ofta mer besvär när somna och ofta visar fler tecken på narkolepsi än män gör. Dessutom kvinnor rapportera mer avbrott sömn än sina manliga motsvarigheter. Alla som lider sömnapné, i allmänhet, erfarenhet överdriven sömnighet under dagen, depression /irritabilitet, sexuell dysfunktion (brist på sexuell lust hos kvinnor), flämtar eller kvävning när de sover (upptäcks ofta genom någon annan än den sjuke), morgon huvudvärk och letargi. De flesta av dessa symtom är en direkt följd av dålig sömnkvalitet.

Orsaker

Orsakerna till sömnapné hos kvinnor omfattar ofta fysiska egenskaper som den sjuke inte har någon kontroll över. De fysiska egenskaperna har stora tonsiller, alltför avslappnad hals och tungmuskulatur avvek septum, formen på huvudet och /eller hals och en vikande haka. Utöver dessa fysiska orsaker till sömnapné, kvinnor som är överviktiga, röker och förbrukar stora kvaliteter alkohol eller lugnande medel är också i hög risk.

Behandling

När diagnosen, sömnapné hos kvinnor är lätt att behandla. Ofta är det innefattar en förändring i kost, viktminskning, ändra sovställning, sluta röka, en minskning av alkoholkonsumtionen och ibland förskrivna läkemedel. Vid svårare fall kan din läkare kan också ordinera en nasal dilator eller ventilationssystem som hjälper minskar upphör att andas som uppstår med sömnapné.

Faror

För att det är nästan omöjligt för en person att inse att hon har sömnapné, sjukdomen går ofta obehandlad. Om du misstänker sömnapné eftersom du är dåsig eller upplever något av ovanstående symptom, kontakta din läkare omedelbart. Sömnapné som går obehandlad kan sätta den sjuke under en betydande mängd risk som påverkar hennes allmänna välbefinnandet och lycka. Dessa faror är ofta ett direkt resultat låg sömnkvalitet och omfattar: depression, crankiness, slöhet och en dåligt fungerande kropp och själ. Den syrebrist orsakad av sömnapné ökar också en persons risk för hjärtsjukdomar och högt blodtryck.

Previous:nothing Next:hur du lagrar din medicin på ett säkert sätt

Relaterade artiklar


 • hur man höjer serotoninnivåerna
 • hur man kan stoppa bröst från att växa
 • hur man läser Kama Sutra gratis
 • Effexor behandling för värmevallningar
 • hur man får gravid med tvillingflickor
 • igensatt artär symtom
 • hur man underhåller en blodsockernivån
 • hur man handskas med lätt fotproblem
 • symtom på slutskedet alkoholism
 • hur du skyddar din hud och ögon från UV-skada och sol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com