spädbarn ryggmuskelns problem

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-16
Det är vanligt att nyfödda har ostadig ögon eller att inställa skelögd ibland, men detta bör reda ut på egen hand inom fyra månader. Om ett barns ögon att fortsätta att vara dåligt efter fyra månader, kan han eller hon har en muskulös problem som kallas skelning, som förhindrar att ögonen från rada upp och fokusera tillsammans eller spåra ett objekt när den rör sig. Det finns två typer av skelning, ögon att vända sig inåt eller utåt, och båda är lätt att behandla om de upptäcks tidigt nog

Du behöver:.
Time.
Tålamod.
Oavsett sportutrustning önskas (om någon).

korsas ögon

Esotropia är ett tillstånd där ögonen vända sig inåt eller verkar korsas. Vissa spädbarn och småbarn verkar ha esotropia, men de verkligen inte. Eftersom deras ansiktsdrag mogen kommer utseendet på passage förbättra och försvinna. En tenta av en ögonläkare kan avgöra om ett barn har esotropia.

Walleyes

Exotropia är ett tillstånd där ögonen vända utåt. Detta kallas ibland för gös, och det är mindre vanligt än esotropia. Barn med stor uppsättning funktioner kan se ut som om deras ögon är drivande utåt, men en ögonläkare ofta avgör att barnen inte har exotropia.

Foto Test

Hur kan du berätta om ditt barn har skelning? Undersök bilder av ditt barn där kameran blixten användes. Hos friska ögon, kommer blixten reflekterar i samma position i båda ögonen, oftast nära centrum av eleven. I ett barn med skelning, verkar eftertanke inte på samma position i båda elever. Om du märker skillnad mellan ditt barns ögon, boka en tentamen med ögonläkare.

Lazy Eye

Obehandlad skelning kan leda till Lazy Eye, eller amblyopi. Detta beror på att när ett barns ögon är felriktade, kommer han eller hon använder bara ett öga i taget för att undvika dubbelseende. De oanvända eller passerat ögonen kan inte utveckla stark vision och börjar stänga ner på grund av glömska. Detta kan leda till blindhet i amblyopic ögat.

Behandling

skelning orsakas av ögats muskler som är felaktigt placerade eller har en felaktig längd. Skelning kan orsaka dålig rumsuppfattning, klumpighet och lässvårigheter. Dessutom kan det finnas ögonlocket blinkreflexen problem, vilket kan resultera i torra ögon, irritation och infektion. Läkare kan behandla lata ögat genom att tvinga barnet att använda det genom att bära glasögon eller en lapp över det goda ögat. I vissa fall kan operation behövas för att reparera ögonmusklerna genom omplacering av bilagor till ögongloben eller justering av muskeln längd för att uppnå korrekt anpassning av ögat.

Ptos

En annan barndom ögonmusklerna problemet är ptos . Detta är ett tillstånd där de muskler som höjer övre ögonlocket inte utvecklas ordentligt och ögonlocket sloka. Detta kan vara närvarande på ett eller båda ögonen. Eftersom ögonlocket täcker en del av ögat, kan man verka mindre än den andra. Om villkoret är allvarlig, kan operation bli nödvändig för att höja ögonlocket.

Previous:nothing Next:hur man fixar en Medela pumpen

Relaterade artiklar


 • symptom på hår löss
 • hur man kan uttrycka bröstmjölk med händerna
 • hur man skapar en hälsosam meny för veckan
 • vad är hoppning leg syndrome?
 • varning om barn & hostmedicin
 • missbruksbehandling program för tonåringar
 • hur man förbereder läkemedel löksoppa
 • vad som gör blod presure gå upp snabbt?
 • funktioner av progesteron under graviditeten
 • hur man kan öka höjd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com