symtom på förstoppning hos barn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-01
Förstoppning är den minskade frekvensen av passagen av avföring eller smärtsamma passage av hård avföring. För barn kan frekvensen av avföring eliminering varierar från den ena till den andra. Normalt bör dock ett barn få en tarmtömning minst en gång var tredje dag. Enligt den nordamerikanska Society for pediatrisk gastroenterologi, hepatologi och nutrition, 3 procent av alla besök till en barnläkare beror på förstoppning frågor

Orsaker

Barn över 18 månader kan utveckla förstoppning på grund av avsiktliga avföring källskatt. Över tiden kan barnets hjärna bortse från upprepade uppmanar att få en tarmtömning, vilket resulterar i förstoppning. Andra orsaker är ensidig kost och kostvanor mycket socker, sjukdomar som orsakar feber, aptitlöshet, uttorkning och vissa antidepressiva medel och över disk kallt läkemedel.

Symtom och tecken

Barn med förstoppning har vanligen stora, hårda avföring eller hård pellet-liknande avföring. Spädbarn kan förlänga sina ben och trycker ihop det anala och sätesmuskulaturen att förhindra en avföring, medan småbarn kan stiga upp på sina tår, flytta fram och tillbaka och hålla deras ben och skinkor stelt. Ibland minskade magkramper, aptit, illamående eller kräkningar, urininkontinens och återkommande urinvägsinfektioner kan också vara symtom.

Behandling

lilla barnet behandling för förstoppning är annorlunda än för vuxna, eftersom tarmtömning förändras från tidig linda tills 3 eller 4 år. At-home behandlingar ingår: positiv förstärkning för att ha avföring, inrättande av en rutin schema för att använda toaletten inom 30 minuter efter avslutad måltid, upprätthålla hydrering med vätskor och juice, och äta välbalanserade måltider bestående av hela kli spannmål, frukt och grönsaker. En läkare kan ordinera en laxerande beroende på barnets ålder och svårighetsgrad.

Test

Kontakta läkare för förstoppning som inte löses genom at-home behandlingar. En läkare kan utföra en allmän undersökning för att leta efter tecken på sjukdomar som orsakar förstoppning. Särskild uppmärksamhet kommer att ägnas buken för dilatation, ömhet eller en hård avföring som kan kännas samt inspektion av det anala området för att kontrollera hård avföring i ändtarmen, eller för att se om ändtarmen är dilaterade. Läkaren kan också granska pall för blod och översyn hereditet för att avgöra om förstoppning kan vara ärftlig.

Varning

Kontakta läkare omedelbart om förutom förstoppning, har ett barn svåra magsmärtor, illamående, kräkningar, nedsatt aptit, feber eller blodig diarré. Dessa kan vara symtom på förstoppning, men kan också indikera en mer allvarliga medicinska tillstånd. Förstoppning kan producera analfissurer, eller sprickor i huden. De sprickor kan blöda eller öka smärta, vilket ett barn att ständigt hålla inne avföring. Barn som inne pall under tidsperioder som varar mer än en eller två veckor kunde utveckla fekalom, vilket kan leda till en läkare som utför fekalom att ta bort avföring.

Previous:nothing Next:biverkningar av för mycket Synthroid





Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 82 - förstå graviditetsdiabetes lufttrafikföretag efter endometrisl hysterektomi
 • hur lager en första hjälpen kit för din blöja väska
 • Vilka är de behandlingar för jäst infektioner under första trimestern av graviditeten?
 • hur man får över psykiska problem från svaga erektion
 • orsakerna till rektal blödning
 • gastrointestinala problem hos barn
 • hur man fyller ett recept från Walgreens på telefonen
 • symtom av dricksvatten inte tillräckligt med vatten
 • hur man kan uttrycka bröstmjölk med händerna
 • Hur man känner igen autism




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com