vad avgör skallighet?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-05
Den hårvård industrin drar in miljontals dollar i intäkter årligen från både män och kvinnor. Tyvärr, för vissa individer blir hårvård en källa till frustration som håravfall börjar och förskotten till skallighet. Det är viktigt att förstå vilka faktorer som avgör skallighet om skallighet (och den resulterande frustration) bör behandlas

Gener

Troligen den vanligaste faktorn för skallighet är arvsmassa. Gener är relaterade till testosteron och östrogen produktion. En kombination av gener är ansvarig för att omvandla vanliga testosteron till en potent form av testosteron, dihydrotestosteron, vilket är relaterat till den krympande och brist på förnyelse av hårsäckar. Omvänt uppmuntrar östrogenproduktion hårväxt i hårbotten. Men både män och kvinnor bär gener relaterade till skallighet, så man kan inte nödvändigtvis fastställa den genetiska anlag för skallighet genom att titta på endast ett kön eller på sidan av en persons familj.

Hormoner

Hormoner är andra till genetiska influenser i fastställandet håravfall och skallighet, eftersom hormoner är kopplade till produktionen och hälsa hårsäckar. Kvinnor upplever ofta håravfall efter graviditet, eftersom östrogen sjunker betydligt, till exempel, och sköldkörteln leder till obalans som påverkar hår förnyelse.

Sjukdom

Vissa sjukdomar är relaterade till skallighet eller håravfall. Detta beror på sjukdom berövar kroppen av förmågan att koncentrera sig på och har energi för friskt hår produktion, och eftersom de sjukdomar som påverkar hormonnivåer i kroppen i samband med hårväxt. Ett exempel på en sjukdom som drabbar skallighet är diabetes.

Kirurgi /medicinering

Inte alla skallighet är permanent. I dessa fall kan effekterna av kirurgi eller medicinering resultera i skallighet. Mediciner som är särskilt kopplade till håravfall är kemoterapi droger. När personen återhämtar sig från operationen eller helt upphör med medicineringen, det organ som vanligtvis börjar växa hår igen.

Ålder

Ålder är den sista faktorn för skallighet. Som en åldrar, graden av follikulära regenerering minskar. Ju mindre ofta en follikel återskapar, desto mer sannolikt är det att håret faller ut. Som ett resultat av äldre individer se vanligtvis en gallring av sitt hår eller gå skallig som de blir äldre.

Överväganden

Med främjande av vetenskap, är nya metoder för håravfall behandling görs möjlig. Dessa inkluderar follikulärt transplantationer, läkemedelsbehandling och kostvanor tillskott. Detta innebär att man inte behöver nöja sig med hår som är för tunna eller inte växa.

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna av triglycerider?

Relaterade artiklar


 • Vad är springmask?
 • hur man arbetar en defibrillator
 • hur man får p-piller vid planerade föräldraskap
 • Vilka är de behandlingsmetoder för ett kejsarsnitt graviditet ärr?
 • Plavix biverkningar - trötthet
 • hur man skapar en hälsosam meny för veckan
 • övre buksmärta symtom
 • vad är en CBC blod arbete upp?
 • spädbarn hypothyroid symtom
 • över disk behandling för bältros
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com