vad stunts barnets tillväxt?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-07
Under graviditet kvinnans hälsa är en viktig del av hälsan hos barnet inuti henne. En baby växer mycket i 9 månader är hon i livmodern, och många faktorer bidrar till att underlätta denna tillväxt. Det finns många faktorer som kan hämma fostrets tillväxt också, och om du är gravid är det viktigt att veta vilka beteenden som du bör undvika för att hjälpa barnet att växa och utvecklas

Rökning

Rökning är en av de främsta orsakerna till dvärgväxt ett barns tillväxt i moderlivet, och i barndomen via passiv rökning. En kvinna som röker under graviditeten kan sätta sitt barn i riskzonen för tidig födsel, låg födelsevikt, utvecklingsmässiga svårigheter och med död. Detta beror på de tusentals giftiga kemikalier som finns i cigarettrök som kommer in i blodet och därmed ingå i barnets också.

Koffein

Samtidigt som en kopp kaffe kan vara bra för dig att vakna upp på morgonen, det är inte så bra för ditt barn och kan hämma en utveckling av barnets tillväxt. Koffein har visat sig inte bara bidra till dvärgväxt ett barns tillväxt, men också att miscarrying under graviditeten. Det kan också hämma järnintaget, som är integrerad under graviditeten eftersom en gravid kvinna behöver mer än dubbelt den normala mängden dagliga järn. Medan vissa forskare och läkare tror att en liten mängd koffein under graviditet kan vara OK, det fortfarande finns en risk i konsumtionen. Så om du vill att eliminera alla sannolika risker, avstå från koffein använda alla tillsammans.

Air Pollution

Föroreningar i luften kan inverka negativt på barnets tillväxt också. I större städer, föroreningar, särskilt Luftföroreningar kan ange ditt system enklare och negativt påverka ditt barn. Föroreningar såsom kolmonoxid, som finns i bilavgaser och cigarettrök, arbeta för att hindra syre att ditt barn får, vilket fördröjer tillväxt. Om du är gravid, försöker undvika vägar med trängsel och tät trafik, undvika slutna rum med rökare och sektioner röka och se till att installera en detektor kolmonoxid i hemmet till riskexponering bör din byggnad har en läcka.

Mediciner

Medan vissa mediciner är säkra för gravida kvinnor att använda, kan många skada ditt barn och hämma hans tillväxt. Anti-depressiva är långsamt visar sig ha negativa effekter på fostrets tillväxt, och som mer forskning fästen att stödja denna idé är läkare rådgivning gravid kvinna att avstå från att ta dessa läkemedel. Vissa smärtstillande som innehåller skadliga ingredienser, såsom alkohol, är också viktigt att undvika under graviditeten. Graviditeter varierar från kvinna till kvinna, så oavsett vad medicin du är på eller planerar att ta under graviditeten, alltid tala med din läkare innan du tar någon medicin om du är gravid eller planerar att bli gravid snart.

dålig kosthållning

kost under graviditeten är viktigt att både modern och barnet. En dålig kost under graviditeten kan leda till låg födelsevikt, liksom många utvecklingsfrågor med ditt växande barn. Undvika konstgjorda sötningsmedel och konserveringsmedel mat kan öka din kost under graviditeten. Dessutom kan färska frukter och grönsaker att se till att du får de vitaminer och mineraler din kropp behöver. Vitamintillskott är också bra under graviditeten, men bör diskuteras med din läkare innan du tar. Det rekommenderas att gravida kvinnan prata med sin läkare om deras kostbehov också, som varje kvinna och hennes graviditet kommer att variera.

Partydroger

partydroger är extremt skadligt för ditt barns tillväxt. Droger som kokain, cannabis, alkohol och narkotika påverkar i hög grad ditt barns hälsa och kan även orsaka fosterdöd. I början av graviditeten, kan droger påverkar allvarligt ditt barns kroppsliga utveckling, och senare i graviditeten de kan påverka hjärnans utveckling, så om du inte delta i droganvändning är det viktigt att avstå när man är gravid.

Previous:nothing Next:stolpiller hemorrhoidal behandling

Relaterade artiklar


 • naturliga ämnesomsättning boosters
 • stadier av graviditeten & baby vikt
 • hur har tvillingpojkar
 • Fördelarna med fot-reflexologi
 • vad är orsakerna till återkommande jäst infektioner eller vaginit?
 • hur man använder en online symptom checker
 • behandling för perimenopausal symtom
 • Risk för graviditet efter vasektomi
 • hur du får ditt apotek för att hjälpa till med medicinen
 • hur man betygsätta Sedona-metoden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com