Anledningen till missade menstruationscykeln

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-19
Det är inte osannolikt för en kvinna att ha ett missat menstruationscykel i hennes barnafödande år. Även om graviditeten är den största orsaken, det finns många andra faktorer som kan orsaka en oegentlighet i din månatliga cykel. Om du inte har haft en menstruationscykel mer än sex veckor, gå igenom följande villkor och kontakta din läkare om du har några frågor eller funderingar

Graviditet

Graviditet är den vanligaste orsaken till ett missat menstruationscykeln, särskilt hos tonåringar. Om du har haft oskyddat samlag under den senaste månaden, är det viktigt att du köper ett graviditetstest eller besöka din läkare för att utesluta möjligheten av en graviditet.

Stress

Stress kan orsaka en förändring i din menscykel och är en vanlig orsak. Stress kan innebära både känslomässiga och fysiska påfrestningar på kroppen, både interna och externa. Enkla förändringar i din vanliga rutin, skolarbete och tester, en bryta upp eller skilsmässa, ett dödsfall i familjen, en viktig presentation eller ett möte kan alla orsaka menstruationscykeln ändra sitt mönster. Kroppens menstruationscykeln kan återgå till det normala när din stressiga bout slutar och era rutiner ändras eller återgått till det normala. Om du har ett pågående problem som reglerar din stress, besöker en kurator kan vara ett hållbart alternativ.

Överskott Motion, bantning och /eller viktminskning

överdriven träning, bantning och viktminskning kan orsaka en missad menstruationscykel . Enligt Jane E. Brody är New York Times artikel "Personlig hälsa, effekter av träning och menstruation," kan biverkningarna av motion på menstruationscykeln kunna orsakas av förlust av kroppsfett, viktnedgång, kost, emotionell stress, och kanske även frigörandet av endorfiner, som är känd att störa regleringen av hormon release. Även bantning kan du inte bara förlora för mycket kroppsfett, men inte heller får tillräckligt med vitaminer och näringsämnen i ditt system. För att reglera menstruationscykeln, kan du ändra ditt träningspass och se till att du får tillräckligt med vitaminer och näringsämnen.

Klimakteriet

De tidiga stadierna av klimakteriet kan leda till att menstruationscykeln blir oregelbunden och så småningom stoppa alla tillsammans. Klimakteriet inträder vanligtvis för kvinnor 45 år eller äldre. Om du har andra klimakteriet symtom, såsom värmevallningar, nattsvettningar, torrhet i slidan, humörsvängningar, håravfall och ökad hårväxt i ansiktet, kan du besöka din läkare för att både lätta ditt sinne och diskutera alternativ för att lindra dina symtom.

Preventivmedel

Även om preventivmedel används ibland för att reglera menstruationscykeln, kan de också orsaka oegentligheter. Med p-piller kan göra din menscykel lättare, men ibland låg dos hormoner och andra faktorer kan göra att du missar en menstruationscykel. Det är viktigt att ta ett graviditetstest för att utesluta graviditet och möjligen tala med din vårdgivare om att byta piller. Depo-Provera, en injicerad preventivmedel, är en vanlig orsak av oegentligheter eller upphör under menstruationscykeln.

Hormonella sjukdomar och störningar

Följande sjukdomar är inte vanliga, men kan orsaka en förändring i din menscykel:

sköldkörtelsjukdom
sköldkörtelsjukdom hypotyreoidism kan orsaka abnormaliteter i din menstruationscykel på grund av körteln utsöndrar överskjutande belopp av hormonerna. Om du tror att du har problem med sköldkörteln, är det viktigt att du ser din vårdgivare eftersom det finns många andra symtom och faktorer relaterade till denna sjukdom som kan påverka din hälsa.

polycystiskt ovariesyndrom
polycystiskt ovariesyndrom inträffar för kvinnor som har höga nivåer av androgener (manliga hormoner) och många små vätskefyllda cystor i äggstockarna. Denna störning kan inte bara orsaka missat eller oregelbunden menstruationscykel, men också infertilitet. Om någon i din familj har denna sjukdom och du har oregelbunden menstruationscykel, är det viktigt att du ser din läkare för att bedöma dina symptom för att avgöra om detta är orsaken till dina missade menstruationscykler.

Previous:nothing Next:nackdelarna av Accutane

Relaterade artiklar


 • vad som är i maxoderm?
 • hur man underhåller en blodsockernivån
 • kognitiva barns utveckling steg
 • kan prenatal vitaminer orsaka illamående?
 • Vilka är de stadier av demens?
 • orsakerna till östrogen dominans
 • Vilka är orsakerna till återkommande bältros?
 • orsakerna till menstruation blodproppar
 • vad som kan orsaka stickningar och domningar i en fot?
 • hur du kan hjälpa din fru att minska stress
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com