När börjar en kvinna att visa under graviditeten?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-31
När börjar en kvinna att visa under graviditeten? Det är den frågan varje blivande mamma vill ha svar på, men tyvärr finns det ingen fast svars för det. När en kvinna börjar visa under graviditeten beror huvudsakligen på individuella och varierande faktorer såsom antalet tidigare graviditeter kvinnan har haft, hennes övergripande kroppsbyggnad och hennes hastighet av viktökning under första trimestern

Du behöver:
1 tsk.
 mald ingefära.
3 msk.
 vatten.
Elva u00BD msk.
 majssirap, ekologisk saft eller enkla sockerlag.

Genomsnittlig

I genomsnitt kvinnor börjar visa runt den fjärde månaden av graviditeten, mellan vecka 14 och 17. Genom vecka 17 livmodern oftast har expanderat till bara en tum och en halv nedanför naveln, vilket gör graviditeten mer uppenbara. Nedre delen av buken har expanderat till den grad att de flesta kvinnor börjar bära mammakläder i fjärde månaden, eller åtminstone byta till större storlek vanliga kläder.

Intervall

De flesta kvinnor kommer att börja visa någon gång mellan veckor 12 och 24 av graviditeten, med de flesta rapporterar att de började visa under första hälften av deras andra trimestern, mellan 12 och 18 veckor. Kvinnor som börjar visa tidigare än 12 veckor eller efter 24 veckor bör inte vara orolig, att ge sina förlossningsläkare har bekräftat att allt är bra med sina graviditeter.

Antal graviditeter

En annan faktor att bidra till när en kvinna börjar att visa under graviditeten är antalet tidigare graviditeter har hon upplevt. Kvinnor som är gravida för första gången visar ofta senare än kvinnor som haft tidigare graviditeter. Hos kvinnor som har varit gravid innan, livmoder musklerna ofta är mindre spända från tidigare stretching och expandera snabbare under de första veckorna av graviditeten för att tillgodose det växande barnet.

kroppstyp

Mycket av variansen inblandade i när en kvinna börjar visa är beroende av kvinnans normala kroppsbyggnad. Smala kvinnor visar ofta tidigare än tyngre kvinnor, som den lilla, tidig graviditet bula är mer uppenbart på en tunn ram. Även kortare kvinnor ofta visar före längre kvinnor eftersom de har mindre utrymme i sina bålen för den expanderande livmodern.

Viktökning

Hur mycket vikt som vunnits under den tidiga delen av graviditeten kan bestämma när en kvinna kommer att börja att visa. Kvinnor som erhåller över den rekommenderade mängden av vikt i deras första trimestern (vanligtvis mer än 5 pounds) ofta tycks visa tidigare än kvinnor som får den rekommenderade mängden eller under, men den extra vikten är orsaken till skrymmande utseende och inte den växande livmodern .

Previous:nothing Next:vad är hår löss?

Relaterade artiklar


 • hur man ska leva så att du åldras med värdighet
 • spädbarn ryggmuskelns problem
 • hur du kan trösta ett barns hosta utan medicin
 • hur man besluta om att ge ditt barn för adoption
 • hudproblem efter 40
 • hur att vara frisk under graviditet
 • premenstruella syndrom symtom
 • Hur sluta röka för gott med hjälp av en positiv daglig bekräftelse teknik
 • vad är orsakerna till hormonell obalans hos kvinnor?
 • klumpfot problem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com