Vad är varningstecken på rikliga menstruationer?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-07
Rikliga menstruationer, även kallad menorragi, kan hända nästan varje kvinna under hennes livstid. Skälen är många och kan leda till anemi där det inte finns tillräckligt med röda blodkroppar i kroppen. Anemi kommer att orsaka en kvinna att känna sig mer trött än vanligt. Varningssignalerna för rikliga menstruationer måste övervakas så att den inte blir ett livshotande tillstånd

Definition av kraftiga blödningar <.

Menorragi kännetecknas av blötläggning en binda eller tampong i en timme under flera timmar under en 24 timmars tid. En period definieras som alltför tung när blödningen är överdriven eller utdragen. Blödning som varar mer än fyra dagar, och har mer än 4-6 matskedar blod definieras som alltför tung.

Även om menstruation är olika för varje kvinna, en normal menstruation som inte anses vara menorragi vanligtvis har två till tre matskedar av den totala blodförlust.

Varningstecken

Varningssignalerna för en mycket tung menstruation eller blödning, är följande: behovet av dubbla mensskydd för att kontrollera flödet, att behöva ändra skydd under natten, en löptid på längre än sju dagar, blodproppar och ständig smärta i nedre delen av magen. En annan varningssignal är att flödet är så tung att det stör vardagslivet.

Andra indikatorer

Kvinnor bör vara vaksamma på svår smärta med menstruation. Värt att notera är om en kvinna upplever tung menstruation och har redan gått igenom klimakteriet. Om en kvinna upplevelser blödning under graviditeten, bör hon söka omedelbar läkarvård. När en kvinna har följt hennes menstruation för tre eller flera cykler, och hon upplevde en tung flöde varje gång, hon behöver att ringa doktorn för att schemalägga en gynekologisk undersökning.

Kontakta läkare

När en kvinna har någon av ovanstående symptom bör hon uppsöka läkare omedelbart. Blötläggning genom kuddar eller tamponger varje timme under några timmar är en bra indikation på att menstruation är för tungt, bör läkare kontaktas.

Möjliga orsaker

Några av de möjliga orsakerna till tung menstruation innehålla en hormonell obalans, myom eller polyper. Kvinnor närmar sig klimakteriet kan uppleva en hormonell obalans, och de kan ha kraftiga blödningar under sin månatliga cykler. Unga flickor kan uppleva en hormonell obalans på grund av just har börjat sina perioder. Vissa kvinnor har en ärftlig blödarsjuka, som får dem att blöda kraftigt.

Normalt eller inte?

Samtidigt som varje kvinna har en annan menstruation som hon anser normalt för hennes kropp, när hon har varningssignaler inklusive feber och hon är i svår smärta hon behöver för att kontakta en läkare.

Previous:nothing Next:hur man kan bota en överbelastad hosta

Relaterade artiklar


 • modern använt metadon och effekterna på det nyfödda barnet
 • vad stunts barnets tillväxt?
 • vad som orsakar hjärtan att skadas?
 • vad är en nasal ben sporre?
 • hur man kan bli av oanvända läkemedel
 • hur man kan övervinna ett beroende
 • hur man undviker erektil dysfunktion bedrägerier
 • hur man kan stoppa barns mardrömmar
 • spik infektion orsakad av svamp
 • bipollen behandling av eksem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com