Vilka är de viktigaste symptomen på att vara gravid?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-26
Graviditet kan vara en spännande och något skrämmande tid i en kvinnas liv. Oavsett om du försöker bli gravid eller misstänker att du är gravid, finns det några huvudsakliga symtom på graviditet att hålla utkik efter. När en kvinna misstänker att hon är gravid är det viktigt att kontrollera hennes misstankar med en läkarundersökning av en läkare, så att mödravård kan börja så snart som möjligt

Du behöver:.
Medvetenhet om förändringar i din kropp nötter.
färska frukter och grönsaker.
Vitaminer.

Menstruation

Ett missat eller sena period är en av de första indikatorerna av graviditeten. Inte alla kvinnor missar den första menstruationscykeln efter att ha blivit gravid, men perioden kan vara lättare och kortare än normalt. Lätt blödning eller småblödningar mellan menstruationerna kan vara ett symptom på att vara gravid

Illamående och Cravings

I början av veckorna av graviditeten, mest kvinnor upplever en eller flera av följande symtom:. Matbegär, aversioner mat och illamående med eller utan kräkningar. Vissa kvinnor tycker att livsmedel de använder för att älska att göra dem illa, eller de plötsligt har lust att äta nya kombinationer av livsmedel. Crackers och små klunkar vatten kan lindra illamående i samband med graviditetsillamående.

Vikt förändras och uppblåsthet

Varje kvinnas kropp reagerar olika på graviditeten, men oförklarliga viktförändringar kan tyda på graviditet. En lätt viktökning och mage uppsvälldhet är vanliga symtom på graviditet och kan förvärras av mat cravings. Viktminskning är ett symptom på graviditet för en del kvinnor. Viktminskning i början av graviditeten tillskrivs ofta illamående och mat aversioner.

Bröst ändringar

Hormonförändringar i samband med graviditet kan orsaka bröstcancer förändringar. Ökad ömma bröst och storlek är vanliga symtom under tidig graviditet. Bröst kan bli smärtsamma och bröstvårtorna kan bli torr och öm.

Trötthet och yrsel

Som en kvinnas kropp anpassar sig till graviditeten, trötthet och en önskan att sova mer är vanligt. Äta bra och vila mycket medan hormonnivåer justera rekommenderas att bekämpa trötthet. Yrsel och svimning kan förekomma med vissa kvinnor. Yrselattacker kan undvikas genom att stå upp långsamt från sittande eller tillbakalutad ställning och äta en välbalanserad kost för att hålla blodsockernivån stabil.

Huvudvärk och humörsvängningar

huvudvärk är vanliga under graviditeten och kan hänföras till hormon eller blodtryck förändringar. Kvinnor som har svårt att hålla livsmedel ner på grund av illamående kan också uppleva ökad huvudvärk. Det är viktigt för kvinnor som misstänker att de är gravida att rådgöra med sin läkare innan du tar smärtstillande för huvudvärk.
En ökning av hormoner under tidig graviditet ofta orsakar humörsvängningar. De känslomässiga förändringarna är olika för varje kvinna och exempelvis oförklarligt sorg, ilska, upprymdhet och med okontrollerbar gråt under de första månaderna av graviditeten.

tarm och blåsa ändringar

Graviditet saktar matsmältning, ofta orsakar förstoppning. Frekvent urinering är ett annat viktigt symptom på graviditet. Påtryckningar från en växande livmodern på blåsan kan göra en kvinna känner ett akut behov av att urinera, och sent på kvällen resor till badrummet är inte ovanligt under tidig graviditet.

Previous:nothing Next:hur man bli gravid med polycystiskt ovariesyndrom

Relaterade artiklar


 • hur man sparar pengar på glasögon
 • Hur lång tid tar hela matsmältningsprocessen?
 • naturliga botemedel för småbarn trängsel
 • Hur Mirena arbete för tumör i livmodern?
 • gastrointestinala problem hos barn
 • leversjukdom symtom under graviditeten
 • hur man förebygger solskador på ditt barn
 • Vilka är de behandlingar för bränna ärr efter såret läkt?
 • botemedel för en baksmälla
 • Hur exakt är ett blodprov faderskapstest?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com