användningen av solskyddsmedel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-27
Solskyddsmedel är inte längre en rekommenderad produkt är det viktigt. Det vetenskapliga underlaget om solens skadliga strålar är övertygande och otvivelaktigt pekar på långsiktiga hälsorisker. Med rätt täckning kan solskador lätt undvikas genom att använda solskydd. Människor i alla åldrar måste vara medvetna om konsekvenserna av solexponering utan solskydd

långa timmar i solen

Om du ska sightseeing, på zoo, eller bara på en lång promenad, är det viktigt att tvåla in för längre tid utomhus. Öron, toppar av fötter, nacke och knä mössor är några vanliga missat eller förbisett områden som behöver solskydd. Om du ska vara på vattnet under lång tid, måste du vara extra aktsam om ansöka om ett nytt solskyddsmedel, eftersom vatten förstärker verkningarna av solexponering. Vattentät produkter varar ca 80 minuter i vatten innan det måste läggas på igen.

Som till vardags Sun Protection

Många kosmetiska produkter innehåller solskyddsmedel för konstant skydd mot solens skadliga strålar. Moisturizers, läppstift och stiftelser innehåller solskydd som du inte ens behöver ansöka separat. Dessa typer av produkter skyddar dig varje dag under din dagliga aktiviteter som att gå till mataffären eller äta lunch ute.

Ligga ute i solen

De som uppsåtligen ligga ute i solen för att uppnå en solbränna fortfarande behöver till ansvarigt om att sätta på ett lager av skydd från solen. En solskyddsfaktor (SPF) på minst 15 rekommenderas och inte mindre än 30 för barn under 3 år. Solskyddsmedel bör tillämpas 30 minuter före solexponering och då bör tillämpas upp till varje 30 minuter om svettning tungt. Vattentät solskyddsmedel kan pågå upp till 40 minuter medan tungt svettning.

Missuppfattningar

Solskyddsmedel är inte bara att förhindra att huden bränns. Det är för att skydda din hud och kropp från långsiktiga effekter som är associerade med solexponering. Cancer är den mest betydande verkningarna av förlängd exponering för solen utan skydd. Använda solskyddsmedel kan också bidra till att minska rynkor, solfläckar och andra tecken på åldrande.

Fördelar

brett spektrum solskyddsmedel skyddar mot både UVA-och UVB-strålar som är skadliga för huden. Ju högre SPF, desto mer skydd mot främst UVB-strålar. Ju färre direkta exponering händelser du har med solen, desto mindre är risken att utveckla hudcancer och andra hudsjukdomar i samband med långvarig exponering för solen. Solexponering kan vara bra för kroppen så länge huden är skyddad mot de mest skadliga delen av solen.

Previous:nothing Next:Hur mycket sköldkörtel nivåer varierar från dag till dag?

Relaterade artiklar


 • vad är en Reiki session?
 • hur man använder hallonbladsté under graviditeten
 • Hur sluta röka för gott med hjälp av en positiv daglig bekräftelse teknik
 • hem rättsmedel för grå starr
 • hur har den perfekta tupplur
 • Hur länge kan du använda ett rakblad?
 • funktioner av progesteron under graviditeten
 • symtom på låg magsyra
 • hur du tar bort luftburna kemikalier från ditt hem
 • Fakta om massage
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com