biverkningar av ibuprofen under graviditet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-03
Ibuprofen är en vanlig icke-steroida antiinflammatoriska som kan vara säkert att ta under vissa tider under graviditeten och under begränsade perioder. De flesta läkare rekommenderar att gravida kvinnor undviker alla mediciner, särskilt i tredje trimestern. Men om du är i behov av smärtlindring för en stukad gemensam, ryggsmärta eller något liknande kan ibuprofen vara ett bra alternativ i början till mitten av graviditeten. Kontrollera med din egen läkare innan du tar någon medicin

Mediciner

Ibuprofen finns i många over-the-counter mediciner smärtlindring och säljs under varumärkena Motrin och Alvedon. Det är också en komponent i många kombination förkylningsläkemedel.

Möjlighet för missfall

Det finns ingen tydlig koppling till ibuprofen och missfall. Medan två studier har visat att regelbunden användning av ibuprofen under den första trimestern kan hämma implantation av fostret, har andra studier visat att ibuprofen har någon effekt på tidig graviditet.

Oron

Många gravida kvinnor är oroliga för att användningen av ibuprofen kan leda till låg födelsevikt, fosterskador eller orsaka tidig förlossning, men har inga studier visat ett direkt samband mellan någon av dessa villkor och användning av ibuprofen i första eller andra trimestern.

Månad

Det är rekommenderat att gravida kvinnor inte använder ibuprofen eller andra icke-steroida antiinflammatoriska under tredje trimestern, eftersom detta är en kritisk tidpunkt av graviditeten. Använda ibuprofen sent i graviditeten kan hämma värkarbetet, medföra en minskning av mängden fostervatten eller leda till högt blodtryck i fostrets lungor. I vissa fall kan användningen av ibuprofen kallas för, men endast under strikt överinseende av din läkare.

Allmänna biverkningar

Ibuprofen har några potentiella biverkningar för alla användare, och dessa biverkningar kan förvärras under graviditet. Om någon av följande biverkningar inträffar, kontakta din läkare för behandling och en rekommendation om en alternativ behandling: förstoppning, diarré, yrsel, huvudvärk, halsbränna, hudutslag, magsmärtor eller magbesvär.

Previous:nothing Next:biverkningar av prednison behandling

Relaterade artiklar


 • mentala utvecklingen hos spädbarn
 • Vilka är de behandlingar för gikt i händer?
 • springmask symtom
 • hur man kan göra själv sjuk från alkohol
 • hur man hittar information om hälsa från telefonen
 • Vilka är riskerna med att öka testosteron?
 • vad är syftet med östrogen?
 • effekterna av kolon rensningen
 • hur man gör sorg rådgivning
 • symtom på viral meningit hos spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com