biverkningar av prednison behandling

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-03
Som med de flesta steroider mediciner, kan prednison förskrivas för ett antal olika användningsområden. Det är en kraftfull drog som orsakar beroende frågor när det tas alltför länge. Binjure-funktionen påverkas av användningen av denna drog. Som en följd är potentialen för att uppleva biverkningar hög

Identification

Prednisone -. Även känd som Deltasone-är en receptbelagd medicin som används för att behandla tillstånd som innebär inflammation. Det är klassificerad som en kortikosteroid drog, vilket betyder att det är en medlem av steroiden familjen. Detta läkemedel används för att behandla ett antal villkor, varav några inkluderar artrit, allergier, hudåkommor, lupus och ulcerös kolit. Som med alla steroider, det finns ett antal möjliga biverkningar förknippade med användning av prednison. Risken för biverkningar ökar ju längre en person är att ta det. Högre dos belopp kan också leda till negativa effekter.

Funktion

Prednisone kemiska smink liknar hormoner som produceras av kroppen. Som ett resultat blir kroppens system van vid det efter ungefär en vecka. När detta händer, gör kroppen mindre av sina egna naturliga steroider och så blir beroende av drogen. Utöver detta arbetar prednison också för att hämma immunförsvaret. Dess immunhämmande förmåga är den mekanism som helar områden som påverkas av inflammation. Nackdelen är att ett försvagat system: det organ som har mindre möjligheter att avvärja förkylningar och infektioner.

Kortsiktiga effekter

Prednisone tillhör glucorticoid gren av kortikosteroid familjen, vilket betyder att det påverkar kroppens blodsockernivåer . Som ett resultat, är en av de kortsiktiga biverkningar av läkemedlet högt blodsocker. Detta gäller särskilt för personer med diabetes. Förhöjda blodsockernivåer kan utlösa vätskeretention, viktökning och högt blodtryck. Andra tänkbara effekter på kort sikt omfatta eufori, sömnlöshet, huvudvärk, muskeltrötthet, ansiktshår tillväxt och mani.

Långtidseffekter

Ju längre en person är på prednison, desto större är risken att stöta på långsiktiga biverkningar . Eftersom steroider är hormoner, och hormoner reglerar viktiga kroppsfunktioner, har eventuella förändringar i hormonnivåerna som potentiellt kan störa kroppens normala funktion. Oregelbunden menstruationscykel, blåmärken och sår magen är alla möjliga långsiktiga effekter. Långvarig användning kan också leda till psykiska problem, av vilka några är depression, humörsvängningar och personlighetsförändringar. Den mest negativa effekter för kroppen är hur denna drog påverkar bentätheten. Långvarig användning kan leda till benskörhet som resulterar i benbrott.

Överväganden

Den största risken för att stöta biverkningar inträffar när behandlingen avslutas abrupt. En gradvis minskning av dosen är nödvändig för att kroppen att börja Återtillverkningen sin egen version av hormonet. När slutade tvärt, eventuella symtom se upp för är chock, illamående och kräkningar. Den tid det tar att avvänja kroppen bort av prednison beror på dosering beloppet och den tid det togs. Det är alltid bäst att rådgöra med en läkare avbryta någon medicin.

Previous:nothing Next:orsakerna till smärtsamma bröst hos män

Relaterade artiklar


 • behandling för en drog tillbaka muskel
 • Hur får man en plattare mage graviditet inlägget
 • Vilka är de behandlingsmetoder för ett kejsarsnitt graviditet ärr?
 • vad är sköldkörteln?
 • graviditetsillamående botar & lösningar
 • Vilka är funktionerna på en massagestol?
 • vad är en gränsöverskridande samarbete med auto skillnad blod test?
 • hormonell obalans som orsakar dålig kroppslukt
 • Definitionen av en abort
 • Vilka är de stadier av demens?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com