hur man hanterar en bipolär make

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-14
Bipolär depression är en av de svåraste sjukdomarna som man kan klara. Humörsvängningar, förvirring och sjukdom är alla en del av sjukdomen. Det är oerhört svårt att klara av en make som har denna sjukdom. Det är en hård inställning skall vara gift med någon som förändras så snabbt och ofta. Ändå finns det många sätt att göra ett äktenskap att fungera när din make har bipolär depression
1.
Vara förstående. Någon som har bipolär depression kommer ofta säga saker hon inte menar, på grund av ilska. Den ilska kan inspireras av något så enkelt som att inte hänga upp din handduk efter en dusch. Den viktigaste aspekten av bipolär sjukdom är humörsvängningar. Vara gynnsamma för din make /maka, måste du förstå att det är sjukdomen och inte honom, säger elaka och sårande saker eller att agera underligt.
2.
Utbilda dig själv. Det är viktigt att förstå vad sjukdomen är och hur det gör en person vara. Bipolär sjukdom förekommer på olika nivåer, och förstå dess symtom och effekter kommer att hjälpa dig att stödja din make. Det kommer också att ge dig ett lugn på dåliga dagar. Prata med din makes terapeut, vem kan ge dig broschyrer och /eller yrkesmässig insikt. Du kan också gå med i en lokal stödgrupp eller ett online.
3.
Delta i några terapisessioner med din make. Det är viktigt att han en terapeut som själv för sin sjukdom, men det finns tillfällen när man kan sitta i. En terapeut kan hjälpa dig och din make förstå sjukdomen och vad som utlöser det. Också att fullfölja din egen behandling, så du har någon att prata med som förstår sjukdomen.
4.
Prata med familj och vänner. De får inte döma, och många kommer att förstå vad du går igenom, eller åtminstone ge ett lyssnande öra. Det är viktigt att prata om dina problem och inte låta dem flaskan upp.
5.
Vara gynnsamma för din make. Support är det bästa sättet att hantera bipolär depression. Var där för henne att tala om terapi sessioner, eller om något som kan vara stör henne. Hjälp henne att ta hennes medicin. Något sätt man kan visa att du är där för henne, oavsett vad, kommer att hantera den sjukdomen. Även i svåra tider, när hon vill sova i stället för att hjälpa till hemma, försök inte pressa henne. Det kan vara frustrerande, men tålamod är nyckeln. På "bra dagar" kan du alltid be om hjälp, men aldrig starta en diskussion.
6.
Förstå att bipolär sjukdom är en 24 /7 sjukdom. Det går aldrig bort. Ta dig tid varje dag att komma bort ett tag, eller åtminstone varje vecka. Ge dig själv en paus från sjukdomen, och gör något du gillar. Skaffa en manikyr, gå en promenad -. Göra något för att ta dig utanför din makes sjukdom


Previous:nothing Next:vad är ett blodkärl kramp?

Relaterade artiklar


 • sköldkörtel misslyckande och vad som orsakar det
 • proffsen mänskliga artificiell insemination
 • normal kroppstemperatur för spädbarn
 • Vad är orsaken till täta urinträngningar hos män?
 • rensar nästäppa hos spädbarn
 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar
 • Fördelarna med fot-reflexologi
 • ryggproblem orsakade av tung bok påsar
 • hyperbar syrgasbehandling biverkningar
 • Vilka ingredienser ingår i ett SITTBAD?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com