när kommer en graviditet börja visa

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-30
Ett av de första sakerna blivande mammor tycker om när de upptäcker att de är gravida är när graviditeten kommer att börja visa, men det finns egentligen inget definitivt svar på denna fråga. När en graviditet kommer att börja visa beror mycket på egenskaper som är unika för varje kvinnor, inklusive resning, antal tidigare graviditeter och hur mycket vikt som gjorts

Överväganden

De flesta kvinnor märker förändringar i storleken och formen på deras buk långt innan någon annan kan, men medan de kan känna att de börjar visa, ingen annan kan se någon uppenbar skillnad. Gravida kvinnor rapporterar ofta lätt svullnad i nedre delen av buken under de första veckorna av graviditeten bara efter ett positivt graviditetstest, men dessa förändringar är oftast ganska subtil och unapparent till vänner och familj.

Genomsnittlig

När en graviditet kommer att börja att visa är olika för varje kvinna och för varje graviditet, men i genomsnitt kvinnor börjar visa runt den fjärde månaden av graviditeten, mellan vecka 14 och 17. Genom vecka 17 livmodern har expanderat till bara en tum och en halv nedanför naveln, vilket gör graviditeten mycket mer uppenbart för observatörer. Nedre delen av buken har expanderat till den grad att de flesta kvinnor börjar bära mammakläder i fjärde månaden, eller åtminstone byta till större storlekar av vanliga kläder.

Intervall

När den fjärde månaden är genomsnittet för när en graviditeten börjar visa, det kan finnas en hel del varians på denna tidsram. För de flesta kvinnor, till svar när en graviditet kommer att börja visa är någonstans mellan vecka 12 och 24 av graviditeten, med de flesta rapporterar att de började visa under första hälften av deras andra trimestern mellan 12 och 18 veckor. Kvinnor som börjar visa tidigare än 12 veckor eller efter 24 veckor ska inte vara orolig så länge deras förlossningsläkare har bekräftat att allt är bra med deras graviditet.

Body Type

Mycket av variansen inblandade i när en graviditet kommer att börja visa beror på den gravida kvinnans normala kroppsbyggnad. Smala kvinnor visar ofta tidigare än tyngre kvinnor som den lilla tidig graviditet bula är mer uppenbart på deras tunna ramen. Även kortare kvinnor visar ofta innan längre kvinnor eftersom de har mindre utrymme i sina bålen för deras växande livmodern.

antal graviditeter

En annan viktig faktor att beakta när man tänker på när en graviditet kommer att börja visa är antalet tidigare graviditeter en kvinna har upplevt. Kvinnor som är gravida för första gången visa ofta senare än kvinnor som haft tidigare graviditeter. Hos kvinnor som har varit gravid innan, är livmoder musklerna ofta lärs ut från föregående stretching och expandera snabbare under de första veckorna av graviditeten för att rymma för det växande barnet.

Viktökning

För många kvinnor, mängden vikt som vunnits under den tidiga delen av graviditeten kan bestämma när en graviditet kommer att börja visa. Kvinnor som får över den rekommenderade mängden av vikt i deras första trimestern (vanligtvis mer än 5 pounds) ofta tycks visa tidigare än kvinnor som får den rekommenderade mängden eller under, men den extra vikten är orsaken till tyngd och inte den expanderande livmodern.

Previous:nothing Next:vad som orsakar gallsten hos barn?

Relaterade artiklar


 • hur man undviker blåmärken
 • hur man kan kontrollera puls
 • botemedel mot rotavirus hos spädbarn
 • Vad är orsaken till täta urinträngningar hos män?
 • hur är faderlig DNA-test gjort?
 • hur du ändrar din kost för en kvinna över 50 år
 • Vilka är symptomen av att vara en vecka gravid?
 • hur man effektivt plocka näsan
 • hur man diagnostisera torra ögon
 • olika former av preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com