post vasektomi smärtsyndrom

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-27
Vasektomi är ett mycket effektivt och förhållandevis billigt preventivmedel, men en del män upplever ett ständigt problem efter operation: efter vasektomi smärtsyndrom. Detta syndrom kan komma på direkt efter förfarandet, eller det kan visas veckor eller månader senare. Tack och lov flesta män har en snabb, okomplicerad återhämtning. Men för dem som upplever kronisk smärta och obehag, finns det några behandlingsalternativ

Vad är en vasektomi?

En vasektomi är ett medicinskt ingrepp där en läkare skär och blockerar bort sädesledaren. Sädesledaren ligger i testiklarna och fungerar som en passage för spermier att resa under utlösning. Om en man får en vasektomi, är han fortfarande kunna ha sex. Han kan även ejakulerar, men det finns inga aktiva spermier i sädesvätskan. Detta gör vasektomi en effektiv form av födelsekontroll.

Normal Recovery

Mest vasectomies utförs relativt snabbt mitt i läkarmottagningen. Det är vanligt att patienten har en del obehag och blåmärken under några dagar efter proceduren. Läkare rekommenderar vila, klädd i en atletisk supporter och isbildning i området för att lindra dessa symptom.

Post Vasektomi smärtsyndrom Definition

Det finns viss variation när det gäller definitionen av "Post Vasektomi smärtsyndrom. " De flesta läkare använder begreppet för att beskriva eventuella långsiktiga, kroniska problem i samband med en vasektomi, med det primära problemet är smärta eller obehag. Andelen män som upplever detta syndrom skiljer sig också i olika medicinska rapporter, några rapporter beskriver det som mindre än en procent, medan andra säger att det är så hög som 33 procent.

Orsaker

En av de möjliga orsakerna till ständiga smärtan efter en vasektomi är en operation som var dåligt utfört. Skadade vävnader och nerver från denna typ av kirurgi kan bidra till pågående obehag. En annan orsak är när epididymus (ett annat rör i testiklarna) är blockerad, vilket orsakar tryck och svullnad. En annan bidragande orsak kan vara kopplade till immunsystemet. En man immunsystem kan reagera efter operationen på ett sådant sätt som kan orsaka smärta och inflammation.

Behandlingar

Läkare oftast först behandla Post Vasektomi smärtsyndrom med smärtstillande och antibiotika. Om detta inte löser situationen, kan operation bli nödvändig för att åtgärda problemet. Vanligtvis läkare råder operation som en sista utväg. Det kan vara fördelaktigt i vissa fall att vänta ett tag innan du tar detta steg, eftersom vissa fall av kronisk postoperativ försvinna av sig själv efter en tid.

Previous:nothing Next:användningen av solskyddsmedel

Relaterade artiklar


 • Vad kan fendimetrazin orsaka?
 • Vilka är de behandlingar för förstoppning hos barn?
 • hur räkna menstruationscykeln
 • hur man känner igen tecken på ägglossning
 • hur man kunna lita över 5’11
 • tecken på för tidigt klimakterium
 • botemedel för gastroenterit
 • hur man sparar pengar på glasögon
 • försiktighetsåtgärder i samband med flygresor under graviditeten
 • hur man kan bota svamp på tånaglar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com