tecken och symtom på ångest hos barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-20
Ångestsyndrom är vanligt bland barn ", som förekommer i cirka 13 av 100 barn och ungdomar åldrarna 9 till 17", rapporterar National Mental Health Information Center. Net Wellness konstaterar att tidig upptäckt och behandling av ångest hos barn "kan förebygga framtida problem som förlust av vänskap, misslyckande att nå sociala och akademiska potential, och känslor av låg självkänsla," liksom "klinisk depression eller bildandet av mer allvarliga ångestsyndrom. " Det är viktigt för föräldrar och vårdgivare att känna till tecken av ångest så att problemet kan diagnostiseras och behandlas snarast.

Worry

Bekymmer är ett vanligt symptom på ångest hos barn. Även om det är normalt för alla barn att vara nervös ibland, om inför ett test i skolan, förbereder sig för en viktig fotbollsmatch eller dans skäl, eller packning för en resa till en ny plats, barn med ångest fret över tankar, situationer och möjligheter att annars inte skulle förtjäna en sådan nivå av oro. Ett barn med ångest kan oroa överdrivet över sin akademiska prestationer när hon är redan på toppen av sin klass.

Fysisk Symtom

Barn med ångest kan uppleva fysiska symptom på sjukdom, såsom magont, muskel obehag eller andra fysiska tecken på ångest.

Fear of Separation

Även om det är normalt för små barn att vara rädd inför tanken på att skiljas från föräldrar, vårdgivare eller bekanta platser, ett äldre barn som fortfarande uppvisar alltför klängig tendenser kan upplever ett symtom på ångest. Detta problem kan hålla ett barn från att sova på natten, eller det kan även orsaka en irrationell rädsla för att förlora en nära anhörig till sjukdom eller död.

Fobi

Barn som lider av ångest kan också lida av en fobi, som en extrem rädsla för åska, trånga utrymmen, höjder eller ens sociala situationer. Ett barn med en fobi kommer att gå mycket långt för att undvika att situationen eller objektet.

Panikattacker

En av de mest extrema och om symptom på ångest hos barn är en panikattack. En panikattack kan orsakas av oro, ett möte med en fobi, eller ingenting särskilt. Det kan orsaka både en fysisk och psykisk reaktion. Fysiska symtom är en racing hjärtfrekvens, skakningar, illamående och svett, en psykologisk reaktion kan inkludera en förlamande och irrationell rädsla för döden.

Previous:nothing Next:vad är svart vinbär utsäde olja?

Relaterade artiklar


 • Definitionen av hörsel nivåer
 • hur man kan öka testosteron nivåer i en kvinna
 • hur man kan stödja någon anta en HIV + barn
 • hur man kan minska ditt barns risk för öroninfektioner
 • vad är den genomsnittliga kostnaden för mödravården?
 • Definitionen av binjurarna
 • negativa effekterna av östrogen grädde
 • hur man förebygger flyktiga beteende
 • hur man kan slå endometrioisis 82 - förstå graviditetsdiabetes lufttrafikföretag efter endometrisl hysterektomi
 • kan prenatal vitaminer orsaka illamående?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com