tecken på för tidigt klimakterium

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-22
Klimakteriet inträder vanligtvis för kvinnor 45 år eller äldre. Det markerar slutet på hennes barnafödande år, där hon inte längre har en menstruationscykel eller förmågan att bli gravid. Perimenopause är scenen i en kvinnas reproduktiva cykel som leder upp till klimakteriet. Denna period av omvandling kan vara allt från två till 10 år, som markerar början på klimakteriet. Perimenopause anses kroppens signalerar slutet på reproduktionen.

Inte alla kvinnor kommer att märka att hennes kropp förändras eller har några symtom under klimakteriet. För dem som är de minimala och kan hanteras antingen genom läkemedel eller förändringar i hennes nuvarande livsstil

Symtom

Följande är några symtom som kan förekomma under klimakteriet:

Förändringar i menstruationscykeln
Värmevallningar
Nattsvettning
Vaginal torrhet
Minskad sexlust
upplever smärta vid samlag
Sömnproblem
Humörsvängningar
Frekventa urinvägsinfektioner
Urininkontinens
Ökning av kroppsfett i mellersta delen
Brist på koncentration och minne
Hudförändringar
Oförutsägbar ömma bröst
Minskade bentäthet

Om du känner att dessa symtom är tecken på för tidigt klimakterium, rekommenderas det att du håller in av dem och av din menscykel och diskutera dem med din vårdgivare.

Behandlingar

din vårdgivare kan förskriva p-piller för att reglera din menscykel och lindra några av symtomen. Du kan också göra vissa förändringar i din nuvarande livsstil, som att äta en mer näringsrik kost bibehålla en hälsosam vikt, vilket begränsar dina alkohol och koffein, avveckling röka, motionera regelbundet och deltar i ett stressreducerande aktiviteter som yoga, för att lindra vissa av de symtom du kan ha.

Graviditet

Även om du kan uppleva dessa tidiga tecken på klimakteriet, kan du bli gravid eftersom du fortfarande är ägglossning. Det är viktigt att du fortsätter att använda en form av preventivmedel om du inte planerar att bli gravid.

Depression

Klimakteriet kan vara en mycket känslomässig tid i en kvinnas liv som är känd för att orsaka depression. Det kan vara svårt för vissa kvinnor att anpassa sig till tanken att de inte längre har en menstruationscykel eller kunna bli gravid. Om du upplever humörsvängningar med depression kan du gå med i en stödgrupp, se en kurator eller prata med din vårdgivare om anti-depressiva och andra påföljder.

Se din vårdgivare

I detta skede är det mycket viktigt att du ser din vårdgivare att diskutera eventuella frågor och funderingar, att inleda en regelbunden mammografi screening och för att kontrollera diabetes, kolesterol och bentäthet .

Previous:nothing Next:hur man skall avgöra när en äldre person behöver ett vårdhem

Relaterade artiklar


 • hur man väljer äldreomsorg
 • tecken och symtom på ångest hos barn
 • hur man bli gravid med hjälp av menstruationscykeln
 • symtom på blodpropp under graviditet
 • hur naturligt läka solbränna
 • elektrisk muskelstimulering behandling av ärrvävnad på knäet
 • vad är hormonbehandling?
 • hur man kan slå endometrioisis 81 - förstå alternativ för att få barn efter livmoder hysterektomi
 • Vilka är de viktigaste delarna av muskulära systemet?
 • vad är det normala rörelseomfång i axeln?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com