testning för toxiner i blodet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-15
Den mänskliga levern spelar en viktig roll i utvisa toxiner i blodet --- det är den första försvar mot gifter och skyddar kroppen från deras inverkan på hälsa. Gifter som inte kan tas bort via levern --- på grund av leverskador eller fel --- utgöra allvarlig fysisk skada och möjlig död. Testning för toxiner i blodet är en viktig komponent för en årlig hälsa examen, eftersom patienterna är omedvetna om de atmosfäriska, industriella och kemiska gifter som kan komma in i blodet genom mat, luft eller direkt kontakt.

Toxiner

Möjligt toxiner i blodet omfatta dem som är i sig genom mat, som till exempel kvicksilver, i luften, som nitrater och föroreningar från fabriker, eller hanteras på arbetsplatsen, hemmet och utomhus, t. ex. bly och nitriter.

Blodprov

En omfattande metod för att toxiner i blodet är genom en blodstatus test, eller CBC panel. Det gränsöverskridande samarbetet omfattar en antal vita blodkroppar som omfattar WBC, leukocyter och WBC differential, röda blodkroppar, hematokrit, som är en procentandel av volymen av röda blodkroppar i blodet, hemoglobin, ett mått på syre i blodet; ett antal blodplättar som utvärderar förmåga att koagulera, och ett blodutstryk.
WBC och WBC differential ger information om eventuella avvikelser i blodet och hjälpmedel för att avgöra om ett gift är närvarande, samt att identifiera den typ.

toxicitet hos bly och BLL

Bly toxicitet är inte så utbredda som det en gång, men det är fortfarande ett problem för en del av befolkningen. Ett venöst bly i blodet test (BLL) anses det bästa sättet för att utvärdera bly exponering och toxicitet.

Eller nitrit toxicitet

Denna typ av toxicitet kan resultera från förorenade brunnsvatten, industriell salter, tvätt bläck, antibakteriella droger och konserveringsmedel kött, vilket gör det en möjlig toxin för spädbarn genom dricksvatten och vuxna, som kan ta antibiotika, använda tvättstugan bläck eller arbeta med kemikalier som innehåller nitrat och nitrit. Hemoglobin och hematokrit provningar som utförs i CBC panelen är avgörande för att påvisa förekomst av dessa toxiner i blodet

tänka

En årlig CBC test ger värdefull information till läkare om hälsorisker, inklusive blod-och levertoxicitet. Det är dock möjligt att känna igen toxicitet utan testet, genom symtom. Gifter i kroppen kan framgå av gulsot eller gulfärgning av ögon eller ansikte, till sår som är långsamma läka och blir lätt infekterade och dålig kroppslukt eller andetag. Rådgöra med en läkare om dessa symtom är närvarande.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till yrsel?

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en Medela pumpen
 • hur man byter en blöja på ett barn
 • vad som är i maxoderm?
 • Vilka är symptomen av att vara en vecka gravid?
 • vad är orsakerna till gröna avföring?
 • vad är orsakerna till dålig hållning?
 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar
 • hem rättsmedel för små brännskador
 • hur man gör en saltlösning
 • Fakta om graviditet och högt blodtryck
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com