vad är hår löss?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-31
Föräldrar är ofta mycket upprörd när de får ett meddelande från skolan att en del studenter har huvud eller hår löss. Detta är ett ganska vanligt problem, som oftast finns i miljöer som skolor där barnen leker nära varandra och dela varandras kammar och mössor. Det kan avhjälpas genom behandling och förebyggas genom att lära barn att inte låta någon använda sina personliga saker eller för dem att avstå från att använda någon annans grooming toolks eller huvudbonader

Du behöver:.
1 tsk.
 mald ingefära.
3 msk.
 vatten.
11 u00BD msk.
 majssirap, ekologisk saft eller enkla sockerlag.

Effects

Löss är mycket små, vinglösa parasiter som bor i människohår och livnär sig på minimala mängder blod från hårbotten. De är mycket vanliga hos barn från 3 till 12 år, oftare flickor än pojkar. De är inte farliga och inte orsakar sjukdom. De är utspridda från en person till en annan, och deras bett kan orsaka stor klåda, inflammation och ibland infektion.

Funktioner

Löss kan vara mycket, mycket liten, men du kan se dem utan förstoring. Äggen av löss eller gnetter, som är gula, bruna eller ljusbruna färg, finns nära huden där det är den varmaste. De ser ut som mjäll, men är inte lätt att ta bort med en kam eller borste. När de kläcks som nymfer ungefär en vecka eller två senare, tankens klara färgad eller vit. De blir vuxna i ungefär en vecka eller så. Dessa är inte lika lätt att se som gnetter.

Identifiering

Den vuxna löss kommer att användas ett antal gånger om dagen, kan ännu överleva så många som två dagar utan att äta. När barn börjar klia, vilket kan vara flera veckor efter kläckning, säger de ofta att de känner något i håret. De kan också få rodnad eller knölar från repor, eller ens en utslag eller infektion. Du kommer att vilja se den läkare inte bara om att få något att döda löss, men också att behandla infektionen.

Action

Eftersom det är väldigt svårt att se nymfer eller vuxna, även med ett förstoringsglas, Om din son eller dotter är som klagar på en kliande hårbotten eller om du ser röda bulor eller hudutslag, gå till läkaren. Om du inte har fått ett meddelande från skolsköterskan, låt skolan veta omedelbart om löss. Skäms inte. Detta händer ofta, och alla föräldrar måste varnas och vidta åtgärder.

Förebyggande /Lösning

Löss är mycket smittsam, och inte bara genom hattar och kammar. De kan också spridas genom lakan, kläder och nära personlig kontakt. Djur får loppor, men inte löss.
För att eliminera löss kan du använda en speciell over-the-counter eller läkare-föreskriven schampo, skölj eller lotion. Eftersom dessa är insekter, följ instruktionerna mycket noga och inte öka mängden rekommenderad användning. Ofta måste du upprepa behandlingen några dagar senare för att förstöra eventuella nya gnetter. Använd inte löss mediciner om småbarn under två år om inte din läkare godkänner det. Istället bort lössen med en fintandad kam.

Previous:nothing Next:Seasonal Affective Disorder ljusbehandlingar

Relaterade artiklar


 • vilka sjukdomar bestäms av en papsmear?
 • Hur sluta röka ...
 • hur man kan få mer energi naturligt
 • hur du kan hjälpa ditt barn får tillräckligt med fysisk aktivitet
 • typer av trasiga rotatorkuff
 • hur man kan planera långsiktig vård
 • långsiktig behandling för alkohol
 • astmaexacerbation hos barn
 • skäl för en missad menstruationscykel
 • Fördelarna med A-vitamin på huden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com