vad är meningerna?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-20
Meningerna är tre membran som täcker hjärnan och ryggmärgen, skydda nervsystemet. Meningerna består av Pia mater, spindelvävshinnan membranet och dura mater

Historia

meningerna -. Singularis är "meninx"-upptäcktes först och namnges i renässansen. Även dissekering av kadaver förbjöds genomförde forskare dold dissektioner att studera anatomi av den mänskliga kroppen. De tre lager av material omsluter hjärnan och ryggmärgen identifierades under denna period och ges grekiska namn. "Pia mater" betyder "mjuk mor," "spindelvävshinnan" syftar på spindelnät-liknande utseende mellersta lagret av membranet och "dura mater," betyder "hård mamma"

Pia mater

mening ". mjuk mor, "det Pia mater är membranet närmast hjärnan. Det är mjukt och tunt, och täcker hjärnan och ryggmärgen som ett lager av lim, efter varje kurva och kontur av hjärnan. Det är ogenomtränglig för vätska och spetsad med ett nätverk av små blodkärl som kallas kapillärer som förser blodet till hjärnan och ryggmärgen.

spindelvävshinnan membran

Den web-liknande spindelvävshinnan membran vilar mellan Pia mater och dura mater. Till skillnad från den Pia mater, täcker spindelvävshinnan membranet hjärnan löst, lite som en hårnät. Liksom Pia mater, är det alltför ogenomtränglig för vätskor. Spindelvävshinnan membran består också av långa trådar som fäster den till Pia mater. Mellan spindelvävshinnan membranet och Pia mater är ett område som kallas subaraknoidalrummet, som innehåller ryggmärgsvätska. Eftersom spindelvävshinnan membranet är ogenomtränglig för vätska, förhindrar det cerebrospinalvätskan-som hjälper till att skydda hjärnan från trauma mot skalle-från att fly.

Dura mater

dura mater, eller "tuff mamma," är det lager av hjärnhinnorna närmast skallen, vilar på toppen av spindelvävshinnan membranet. Bifogat till i skallen i flera punkter, är dura mater består av ett fibermaterial som skyddar hjärnan som en åtsittande mössa. Eftersom den är ansluten till skallen förhindrar dura mater även hjärnan från att röra sig i skallen.

Villkor och behandlingar av meningerna

De mest kända tillstånd som kan påverka hjärnhinnorna är hjärnhinneinflammation, eller viral eller bakteriell infektion i hjärnhinnorna. Hjärnhinneinflammation orsakar hjärnhinnorna blir inflammerad. Det är oftast behandlas med antibiotika. Bakteriell meningit anses smittsamma och kan spridas från person till person. De andra vanligt tillstånd av meningerna är hematom eller blödningar i subaraknoidalrummet eller mellan dura mater en spindelvävshinnan membran. Brain hematom behandlas genom att blod och ryggmärgsvätska fly genom ett hål borrade i skallen, avlasta de vätskor sätter på hjärnan.

Previous:nothing Next:hur man ska bekämpa depression under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå premenstruella syndrom - serie av premenstruella syndrom (PMS) artiklar
 • hur man förbereder för dagkirurgi
 • hur man kan förbättra din hälsa med människans bästa vän
 • vad är orsakerna till sängvätning?
 • Varför får människor huvudvärk efter ett träningspass?
 • vad är garvning gaspedal?
 • orsakerna till miscarraige
 • hur man ska fastställa privat kontra offentligt navelsträngsblod bank
 • hur lager en första hjälpen kit för din blöja väska
 • hur man kan slå endometrios 33 - förstå EKG och bröst röntgen före hysterektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com