vad är svart vinbär utsäde olja?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-20
Många människor erkänner betydelsen av omega-3 i kosten. Den producerar essentiella fettsyror, nödvändiga byggstenar i kroppen. Omega-3 kan erhållas genom fiskolja, linfrö, druvkärnsolja och jättenattljusolja. En annan källa är svarta vinbär utsäde olja, som producerar inte bara omega-3, men också omega-6 fettsyror

Beskrivning

Svarta vinbär är en thornless buske som är en del av röda vinbär familjen. Enligt Healthline, även om alla delar av växten kan användas, är det oljan som är mycket uppskattad som en källa till essentiella fettsyror. Svarta vinbär Solrosolja innehåller både omega-6 fettsyra, kallas gamma linolensyra (GLA), och omega-3 fettsyror.

Historia

Enligt Världshälsoorganisationen och Healthline historiskt svarta vinbär var ett vanligt växtbaserade medicin i Europa och Asien används för att behandla hud-och matsmältningsproblem, artrit, halsont och feber.

Fördelar

På grund av GLA: s produktion av prostaglandiner, är svart vinbär utsäde olja som används för att behandla ett brett spektrum av förhållanden, inklusive kramper och värk, PMS och klimakteriebesvär. Det stärker immunförsvaret och hjälper vid hjärt-kärlsjukdomar. Enligt Drugs. com är det bra vid behandling av antioxidant källan och vid behandling reumatoid artrit och natt och trötthet i samband med synnedsättning.

Dosering

Svarta vinbär fröolja kommer i 200-milligram till 400-milligram doser. Världshälsoorganisationen anger att den typiska dagliga dosen är mellan 600 till 6. 000 milligram. Healthline yrkar att doseringen bör vara mellan 500 till 1. 500 milligram. Läkare bör konsulteras innan du använder större doser.

Försiktighetsåtgärder

Om det inte är en allergisk reaktion, det finns inga kända biverkningar eller läkemedelsinteraktioner i samband med tillträdandet svarta vinbär utsäde olja. Drugs. com anges att "Trots att inga direkta bevis finns, var försiktig hos patienter med epilepsi på grund av rapporter om sänkta kramptröskeln med jättenattljusolja. " Jättenattljusolja är en annan källa för GLA.

Previous:nothing Next:i vilket skede av graviditeten inte fostret börjar sparka & flytta?

Relaterade artiklar


 • hur många artärer ansluter en baby till sin mor?
 • hur man kan slå endometrioisis 89 - är östrogensubstitution nödvändigt efter livmoder hysterektomi
 • om fri sjukförsäkring för barn
 • hur man fyller ett recept från Walgreens på telefonen
 • hur man köper och använder automatisk piller dispensrar
 • symtom på låg magsyra
 • blödande hemorrojder & graviditet
 • biverkningar av ibuprofen under graviditet
 • hur man kan förebygga cancer genom att öka ditt immunförsvar
 • hur man känner igen symtomen på uttorkning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com