vilka sjukdomar bestäms av en papsmear?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-13
En Pap-test, eller cellprov, är en del av en rutinmässig läkarundersökning examen för kvinnor. De flesta kvinnor föder sitt första cellprov göras som en del av ett bäcken examen när de blir sexuellt aktiva eller om ålder 21. Generellt är cellprov rekommenderas årligen om resultaten är normala

Infektion

Ibland resultat. ett cellprov är inte normalt på grund av en enkel infektion. Infektionen behandlas sedan och patienten är Förnyad analys. Om behandlingen har varit framgångsrik, är infektion borta och provningskrafter är normalt. Det är möjligt att få en infektion och inte vet det.

Atypiska Squamos Cells

Om provresultaten visar Atypiska skivepitelceller, är det troligt att ytterligare tester kommer att utföras för att avgöra om patienten har humant papillomvirus (HPV). För patienter över 21, som kallas lab kommer att genomföra ett test HPV-DNA. Detta avgör om patienten är positiv för en av de många typer av HPV som senare kan orsaka allvarliga livmoderhalsen sjukdom. När HPV-DNA-testet är positivt, i allmänhet patienterna får en kolposkopi, vilket är en examen som använder en hög effekt mikroskop.

Låggradig squamous Intrapthelial lesionen (LSIL)

När resultatet av Pap smear är låg Grade squamous Intrapthelial lesionen (LSIL) har patienten varit infekterad med HPV. Hälso-och sjukvård utövare kommer att avgöra vilken typ av uppföljning är nödvändig.

High Grade intraepitelial lesionen (HSIL)

allvarligare än låga betyg förändringar i livmoderhalsen, dessa resultat (HSIL) lämna en patient löper risk för cancer vid ett senare tillfälle. Vårdgivaren kommer att ge en behandlingsplan i ett försök att förhindra att cancer uppstår alls.

Atypiska körtelceller (AGC)

Om resultatet visar att det finns förändringar i glandular livmoderhalscellerna (AGC), patienten vanligen ges ytterligare ett prov som inkluderar en kolposkopi.

Cancer

Livmoderhalscancer uppstår när onormala celler spridning. Om testet resultaten av cellprov visar cancer, är patienten sannolikt kommer att remitteras till en gynekolog som specialiserat sig på patienter med cancer. Tidig upptäckt ökar patientens förmåga att få behandling och förblir friska.

Previous:nothing Next:hur mycket kostar ett barn sover?

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till fosterdöd?
 • hagtorn bär ört biverkningar
 • hur man kan slå premenstruella syndrom - serie av premenstruella syndrom (PMS) artiklar
 • tecken på silikonbröstimplantat brott
 • vad är cesium för?
 • prostataförstoring rättsmedel
 • normal kroppstemperatur för spädbarn
 • vad är en colonic?
 • tecken på graviditetsillamående
 • hur man kan stärka barns muskler
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com