Vad är orsaken till förvirring & minnesförlust?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-20
Minnesförlust och förvirring uppstår naturligt när vi åldras. Vissa människor upplever mer minnesförlust beroende på flera faktorer såsom livsstil, kost och genetik. Att se en älskad ett lider med förvirring och minnesförlust kan vara mycket oroande. Den person som lider kan bli förlorade lättare eller ens blivit så glömsk att de saknar förmåga att verkligen ta hand om sig själva. Det finns många saker som kan orsaka en person att förlora deras minne, men ålder verkar vara den primära orsaken

allmänt blivit äldre

Allmänt åldrande orsakar minnesförlust och förvirring. Alla åldrar i olika takt beroende på livsstil och genetik, men det påverkar varje enskild person på ett eller annat tillfälle. När vi åldras cellerna i och kring nervceller och synaps dö. Kosttillskott som innehåller omega-3 fettsyror hjälper till att skydda hjärnan cells. There finns många studier som stöder detta. Enligt Dr Fernando Gómez-Pinilla i en artikel från Science Daily "," har omega-3 fettsyror brister kopplats till psykiska störningar och inlärning och minne problem. "

Stress

Stress kan successivt ta en vägtull på kroppen speciellt. Det är viktigt att göra allt för att hantera och lindra stress. För mycket stress kan faktiskt orsaka minnesförlust och förvirring på grund sinnet är överarbetad. Brain celler dör faktiskt när stressen är för höga. medla, slappna av och ta extra B-vitaminer för att bekämpa effekterna av stress. Ersätt negativa tankar med positiva. Stress kan också orsaka förvirring eftersom du kommer på en sådan snabb takt att du kan förlora dina nycklar oftare eller ens glömmer saker som du normalt skulle minnas t. ex. namn och platser.

Head Trauma

En skallskada kan skada den del av hjärnan som ansvarar för minnet. Allvarlig skallskada kan orsaka permanent minnesförlust och förvirring. En person kan även behöva lära sig grundläggande matematik och skrivförmåga återigen beroende på skadans omfattning. Alla skallskador bör tas på allvar.

Hjärntumör

minnesförlust och förvirring är symptom i samband med hjärntumörer. Tumören trycker på nerver och skadar celler i hjärnan, vilket leder till funktionsnedsättningar. Utan behandling kan en hjärntumör orsaka en person att förlora alla grundläggande funktioner såsom promenader och prata.

Drogmissbruk

att ta droger, speciellt långvarig användning och störa hjärnans funktion. Droger har en mycket toxisk effekt på hjärnan, orsakar tusentals hjärnceller att dö. Drogmissbruk orsakar minnesförlust och förvirring och en person som använder droger kan så småningom utveckla nervös eller panikångest. Narkotika störa de nervceller som skickar och tar emot meddelanden fram och tillbaka. Droger som metamfetamin överstimulerar hjärnan och härmar hjärnans kemiska signalsubstanser, vilket gör att hjärnan blir överaktiv och resulterar i bestående hjärnskador.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till gula tånaglar?

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar för mörka ögonen?
 • Hur man själv ta hand om massörer
 • tecken på missfall infektion
 • hur man känner igen symtomen av en infektion bröst
 • premenopause tecken
 • fakta Medicare om
 • försiktighetsåtgärder i samband med flygresor under graviditeten
 • rotavirus symtom hos spädbarn
 • hur har befrielse från ryggsmärtor
 • ryggproblem orsakade av tung bok påsar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com