Vilka är de behandlingar för mörka ögonen?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-01
Mörka ringar under ögonen beror på en mängd olika orsaker, såsom allergier, rökning, koffein, förtunning av huden och ärftliga faktorer. Det kan vara nedslående att ha dem eftersom de kan ge dig intryck av att titta inte vilat eller äldre än du egentligen är. Det finns många sätt att minska uppkomsten av mörka ögonen, antingen genom terapi eller genom naturliga metoder

kalla kompresser

Använd en kall kompress, såsom frysta ärtor i en förseglad plastpåse och sedan in i en handduk, och placera den över ögonen i ca 15 minuter. Tepåsar, försiktigt blöta med vatten och placeras i en frys i cirka 30 minuter, är också användbara.

Kosmetika

Man tror att hudkrämer innehåller vitamin K, vitamin C, vitamin E och retinol att minska förekomsten av mörka ringar. Shiseido White Lucent ljusna Eye Treatment är ett bra exempel på en ögonkräm som innehåller vitamin C.

Fyllmedel

fyllmedel såsom Restylane kan dölja de mörka cirklar genom att täcka upp melanin som producerar då. Det finns dock biverkningar såsom blåmärken, och injektionerna kan vara dyr, upp till $ 800 (Zezima, New York Times).

Kuddar

Hur du sover kan spela en roll i uppkomsten av dina ögon ( aldrig sova på magen, till exempel). Genom att upphöja ditt huvud (med mer än en kudde), kan du förhindra en sammanslagning av vätska i ögonen, vilket kan skapa mörka ringar (Mayo Clinic).

Icke-invasiva behandlingar

Det finns behandlingar som Thermage, som använder radiofrekvenser för att orsaka kollagen för att lyfta till ytan, och blått ljus terapi, som ökar cellernas produktion, för att minska uppkomsten av mörka ringar.

Makeup

När allt annat misslyckas, kan sminkningar som concealers dölja mörka ringar. Om du har blåaktig cirklar, använd en persikofärgade concealer, och aldrig använda doftande smink eftersom det kan orsaka svullnad inom ditt öga vävnad (Mayo Clinic).

Previous:nothing Next:fördelar och nackdelar med morgonen efter piller

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa barns mardrömmar
 • vänstra hjärnan strokesymtom
 • om fri sjukförsäkring för barn
 • är viktökning ett tecken på klimakteriet?
 • löss behandlingar & graviditet
 • hur man kan kontrollera status för ett vårdhem
 • kan stress orsaka diarré?
 • hur du tar bort luftburna kemikalier från ditt hem
 • appendix smärtsymptom
 • hur man kan stärka barns muskler
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com