betydelsen av kolesterol i kroppen

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-01-10
Nämn ordet "kolesterolet" och det första som går in i folks medvetande är alla förbjudna ingredienser som ingår i deras favoritmat, särskilt de livsmedel de inte ska äta. De kan förvånad över att kolesterol är faktiskt en viktig del för att upprätthålla liv. Utan den skulle våra kroppar upphör att fungera.

Alla kolesterol en kropp behöver tillverkas av levern. Kolesterol är viktigt för utvecklingsländerna cellmembran, lära sig nya färdigheter, att komma ihåg fakta, smälta, tillverkning hormoner och syntetisera vitamin D.

Du behöver:.
f du är patient av blodtryck så ska du först få en enhet blodtryck, kontrollera dess riktighet genom att jämföra mätningar från det med avläsningarna av en läkare eller sjuksköterska som vidtagits när läkare

Kolesterol och cellmembran

Den mänskliga kroppen innehåller miljontals celler, och kolesterol finns i varenda en av dem. Utan den skulle cellernas membran inte behålla sin form och struktur. Kolesterol bidrar också olika typer av celler kommunicerar med varandra så att kroppen fungerar ordentligt.

Kolesterol ger cellerna en unik förmåga att både attrahera och stöta bort vattenlösliga vätskor. Inbäddad mellan två lager, fungerar kolesterol i kombination med hydrofila (dvs vatten locka) och hydrofoba (dvs vattenavstötande) fosfolipider. Kombinationen av kolesterol och fosfolipider låter celler låta vätskor att flytta in och ut och hjälper till att bibehålla sin struktur.

Sömn, minne och inlärning

Med alla de fokusera på att sänka kolesterolet, antingen genom diet eller kolesterolsänkande läkemedel kan det komma som en överraskning att kolesterol kan positivt påverka minne och inlärning mönster. Studier har visat att kolesterol kan förbättra förmågan att formulera nya aktiviteter och minnen under sömn och samtidigt skapa nervceller kallade synapser. Kolesterolsyntesen som sker under ordinarie sömncykler bidrar till att befästa dessa i en persons stadigvarande beteende genom att skapa nya synapser. Kolesterol är också en viktig del av myelinet som omger nerv skrifter och uppförande nervimpulser.

Kolesterol-och health. com citerar några intressanta studier som görs med kolesterol-jande läkemedel som kallas statiner. Precis som kolesterol kan bidra till att skapa nya synapser under sömnen, med statiner kan minska antalet synapser. Svaret kan vara att skapa nya statiner som inte passerar blod-hjärnbarriären, där de kan hämma antalet nya synapser.

Kolesterol och matsmältning

Den viktigaste funktionen av kolesterol i matsmältningen är förmåga att bryta ner fett. Levern producerar gallsalter som utsöndras i tolvfingertarmen (dvs. den övre delen av tunntarmen). Ileum (dvs den nedre delen av tarmen) återskapar 95 procent av gallsalter, där de går in i blodomloppet, fäster sig ett protein i blodet som kallas albumin och återvända till levern.

Gallsalter lämnar levern som gallsyror och innehåller vattenlösliga och icke vattenlösliga delar, vilket gör dem emulgeringsmedel som tillåter dem att blanda med både vatten och fett-baserade vätskor. Efter att ha ätit fett i maten, beror tarmkanalen på emulgatorer att smälta fett.

Kolesterol och Steroider

Naturligt förekommande kolesterol är viktig i produktionen av flera typer av hormoner. Dessa inkluderar glukokortikoider, mineralkortikosteroider och könshormoner. Glukokortikoider är viktiga i regleringen av blodsockret. Mineralkortikosteroider hjälp nivåer balans mineral och regelbundna blodtryck. Kolesterol är avgörande för produktionen av pregnenolon, som i sin tur omvandlas till progesteron. Progesteron är omvandlas till kortisol, som hjälper till att hantera inflammation och egulates aldosteron, som justerar balansen av mineraler, förvaltar blodtryck och reglerar testosteron nivåer, kritiska i libido och muskelmassa hos män och kvinnor. Det spelar också en roll i att omvandla testosteron till östradiol, även känd som östrogen.

Synthesing D-vitamin

Oavsett om du tillbringar hela dagen inne på kontoret eller njut dagar fyllda med solsken, det är viktigt att få den rekommenderade dagliga dosen av vitamin D. Kolesterol spelar en viktig roll för att förse kroppen med vitamin D. Exponering för solljus krävs för att omvandla kolesterol till vitamin D. Undvika solljus minskar kroppens förmåga att utföra denna uppgift. Vitamin D är en av de bästa källorna för kalcium för att bibehålla god benhälsa. Studier har åberopats av pensionerade biologi vid Harvard professor John W. Kimball i hans Kimballs biologi Sidor visa att det också är viktigt för den psykiska hälsan, som reglerar blodsockernivån, förebygga cancer och förbättra immunförsvaret.

Previous:nothing Next:biverkningar av ultraljud terapi

Relaterade artiklar


 • hur man känner igen symtomen på uttorkning
 • tidiga symtom på pankreatit
 • hur du kan trösta ett barns hosta utan medicin
 • alkohol missbruksvård
 • hur man använder hallonbladsté under graviditeten
 • behandling av Seasonal Affective Disorder symtom
 • hur man köper och använder automatisk piller dispensrar
 • hur man får fertilitetspreparat
 • vad är orsakerna till gynekomasti?
 • orsakerna till spädbarn svampinfektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com