biverkningar av piller Plan B

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-23
Du vill vara säker på att ha sex är så säker som möjligt, men även de bästa avsikter ibland inte räcker till. En kondom raster, ett membran underklänningar, du glömmer att ta ditt piller just det en dag. Om säker sex plötsligt blir osäker, är Plan B p-piller finns att förhindra graviditet. Det är 89 procent effektivt för att förebygga graviditet om de tas inom 72 timmar efter oskyddat samlag. Tyvärr finns vissa biverkningar som arbetar med plan B, men finns det sätt att lindra dem och obehag uppvägs av andra risker.

Du behöver:
ris spannmål för spädbarn

Identification

"Plan B"-märket på den vanligaste typen av dagen-efter-piller -. är en form av preventivmetod som hindrar graviditet om de tas upp till fem dygn efter oskyddat samlag (även om förr du tar det efter oskyddat samlag, desto effektivare är det). Den innehåller hormonet levonorgestrel, som förtjockar cervixmucosan gör det svårare för spermier att ta sig igenom livmoderhalsen öppning, och som också kan hålla ett befruktat ägg från att fästa vid livmoderväggen. Plan B är inte den "abortpillret. " Det finns ett nytt piller som heter mifepriston som framkallar abort-att ta bort ett embryo från livmoderväggen-men plan B kommer inte göra det

Process

Om du vill få Plan B är över. 18 år, det finns på de flesta apotek för en jämförelsevis låg kostnad (du kanske vill fylla så att du kan ta Plan B piller så fort som möjligt i framtiden). Du måste gå till apotekarens disken och visa legitimation. Om du är under 18 år måste du ha ett recept. När du har Plan B p-piller, är det dags att ta den. Ringa Plan B "dagen-efter" piller är något missvisande, eftersom det finns faktiskt två doser för att ta, 12 timmars mellanrum.

Biverkningar

De vanligaste biverkningarna av Plan B piller är gastrointestinala. Illamående och kräkningar är de vanligaste av gastrointestinala biverkningar, och diarré och buksmärtor kan också förekomma. Andra möjliga Plan B biverkningar inkluderar ömma bröst, huvudvärk, trötthet och yrsel. Din humör kan också påverkas av hormoner. Efter att ha tagit Plan B, en del kvinnor upplever oregelbunden mens-antingen lättare eller tyngre än vanligt

Behandling

Det finns sätt att förebygga eller minska Plan B biverkningar. . Med den första dosen på en full mage eller ta ett anti-illamående medicin, såsom Dramamine, innan du tar den första dosen kan förebygga illamående och kräkningar. Se till att du vet om ditt anti-illamående medicin också orsakar dåsighet. Om du känner dig mycket sjuk efter att ha tagit det första pillret, kan du ta den andra piller som stolpiller-sätter in det i slidan.

Varning

Samtidigt som Plan B är vanligtvis en säker och effektiv (om eventuellt obekväma) preventivmedel, det finns vissa fall där Plan B är inte lämpligt. Om du vet att du är allergisk mot levonorgestrel, använd inte Plan B (levonorgestrel används även i vissa p-piller, i preventivmedel implantatet Norplant, och i hormonell spiral Mirena). Använd inte Plan B under graviditeten-som nämnts ovan, det är inte en abort piller. Plan B ska inte heller användas som en regelbunden form av preventivmedel, eftersom det kan orsaka oregelbunden mens, inte skydda dig från könssjukdomar och är dyrt.

Previous:nothing Next:hur man hittar en allmän läkare

Relaterade artiklar


 • hur man får max ur en massage
 • hur man har ett barn utan sjukförsäkring
 • hur man upptäcker ett svampinfektion
 • hur man kan minska ditt barns risk för öroninfektioner
 • vilka örter öka fertiliteten?
 • hur du njuta av din pension.
 • hur man kan sluta oroa dig för att få cancer
 • hur man ska behandla ditt barns solbränna
 • hur man kan bli av en feber hemma
 • Vilka är de behandlingar för mörka ögonen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com