biverkningar av ultraljud terapi

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-10
Ultraljudsterapi är ett kraftfullt medial verktyg som kan både lindra smärta och behandla olika sjukdomstillstånd. Baserad på samma teknologi som gjorde sonar ett hållbart sätt att dränkbara navigering och kartläggning, ultraljud terapi selar underljudsluftfartyg strålning för att förstöra tumörer, minska storleken på åderbråck, rena tänder, dödar bakterier och lindra muskel-och ledvärk. Men för alla det lovar, det finns några biverkningar som bör beaktas

Du behöver:.
F du är patient av blodtryck så ska du först få en enhet blodtryck, kontrollera dess riktighet genom att jämföra värden från det med avläsningarna av en läkare eller sjuksköterska som vidtagits när läkare.

typer av ultraljudsundersökningar Therapy

Det finns flera typer av ultraljud terapi, inklusive sjukgymnastik, cancerbehandling, grå starr avlägsnas, kosmetisk plastikkirurgi (fettsugning och ven behandlingar), och dentala behandlingar. Den vanligaste formen av ultraljud terapi är sjukgymnastik, där ultraljud vågor är vana koppla mjuk och bindväv. Detta är en populär behandling som används av kiropraktik anläggningar, särskilt för patienter som har upplevt whiplash. Ultraljudsterapi används mindre ofta för att förstöra och minimera tumörer, särskilt hjärntumörer.

Fördelar med ultraljud terapi

Ultraljudsterapi är mycket effektiv vid två till synes stred poler medicinska tillämpningsområden. Å ena sidan är det mycket effektivt att förstöra cancerceller och cystor. Å andra sidan har ultraljud terapi, särskilt när de används i låg intensitet, pulsade spricker visat att påskynda återhämtningen genom att stimulera cell reproduktionen. Enligt Journal of Sports Medicine (2003), när ultraljud terapi har använts för att reparera en ny fraktur, den "minskade läkningstiden med mellan 30 och 38%. När den appliceras på icke-enat frakturer, det stimulerade unionen i 86% av fallen. "

Biverkningar

Trots sin medicinska och terapeutiska fördelar, det finns några bieffekter att vara medveten om med ultraljud terapi. Faktum är att allmän praxis av ultraljud terapi anses vara säkra och effektiva, men det har funnits några mindre fall av fysisk smärta på grund av "kavitation. " Beskrivs som en brännande känsla, kavitation orsakade av uppvärmning av gasen som finns i atomkärnor vävnad cell. Detta kan resultera i svårigheter att andas, yrsel, illamående och desorientering.

Missuppfattningar

Ultraljudsterapi förväxlas ofta med ultraljud avbildning, även kallat ultraljud. Ultraljud används vanligtvis för att skapa MRI och fostrets sonogram, medan ultraljud terapi innebär en koncentrerad användningen av lägre frekvenser ultraljud. Ultraljud kan också användas för att skapa bilder av mjukdelar, ben och inre organ. Använda grundläggande ultraljud frekvenser ger väldigt olika program som kan låta förvirrande. Det bör noteras att ultraljud behandlingar inkluderar användning av ultraljud frekvenser för bakteriella svep och rengöring.

Varning

Enligt radiologiska Society of North America, ultraljud terapi har visat sig vara "en säker, effektiv och mycket flexibel avbildning modalitet kan ge kliniskt relevanta uppgifter om de flesta delar av kroppen på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt. " Med detta sagt, om varje sammanträde med ultraljud terapi orsakar fysiskt obehag, be att det stoppas omedelbart. Långvarig exponering för missanpassade frekvenser kan orsaka allvarlig vävnad och neurologiska skador. Yrsel eller förvirring är symptom på överexponering av ultraljud frekvenser.

Previous:nothing Next:Benadryl biverkningar hos småbarn

Relaterade artiklar


 • hur man blir medlem i Al-Anon
 • Hur tidigt kan ett barn ses på ett ultraljud?
 • Vilka är riskerna med cigarrökande?
 • hur man startar en vandring klubb för boomers
 • livsmedel som förhindra prostatacancer
 • Hur man använder en Vicks hastigheten läsa termometer
 • vad är orsakerna till hormonell obalans hos kvinnor?
 • blodtryck medicin effekter på muskler
 • hur man får ersättning för tillhandahållande av din hemtjänst tjänster
 • typer av trasiga rotatorkuff
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com