fördelarna med en sovmask

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-06
Att uppnå en god natts sömn kan skörda många hälsa och mentala fördelar. Utanför ljus eller elektronisk inomhusbelysning kan göra det svårare för dig att somna än du tror. Sleep masker, som du bär över ögonen för att stänga ute ljuset medan du sover, kan hjälpa dig att somna och sova. Även olika modeller av sömn masker finns, grundläggande som fungerar för de flesta människor och är ett ekonomiskt sätt att förbättra din sömn

Fördelar

gatlyktor eller belysning från klockor, stereo eller TV: n tänds indikatorn kunde avger ljus som distraherar dig från driver iväg. Morning Light kommer genom dina gardiner. Om du inte behöver gå upp så tidigt, kan en sovmask hjälpa avvärja närmar dagsljus. Enligt National Sleep Foundation ", en mörk sovrum bidrar till bättre sömn. Prova lätta gardiner, draperier eller en ögonmask. " Om du vill ha både den mörka sovrum och ett billigt alternativ, prova en sovmask.

Funktion

Du använder en sovmask runt huvudet, som ett pannband, för att täcka dina ögon och gör en mörk miljö för att sova. Sleep masker är populära bland resenärer på flygplan, människor som arbetar på natten och måste sova under dagen, och alla andra som vill mörkare omgivning när behöver sova. Det är också lätt att ta med dig på en resa, när du inte vet hur mörkt det hotellrum kommer att bli.

Betydelse

Att använda en sovmask är ett sätt att hjälpa dig att nå målet om en god natts sömn. I "Betydelsen av sömn: Sex skäl att inte snåla på sömn," Harvard Kvinnors hälsa Watch påpekar att få ditt sju till åtta timmars sömn kommer att gynna ditt minne, vikt, säkerhet, humör, kardiovaskulär hälsa och immunitet

funktioner.

Vila masker finns i olika tyger. Välj en som har material tungt eller mörkt nog för att skärma av ljuset. Vissa masker annonsera att de inte att sätta press på dina ögon, och vissa inte röra dina ögon alls. De varierar vanligtvis i pris från ca $ 1. 50 till $ 30. Prova en billigare sovmask först, och om du inte gillar känslan av masken röra dina ögonfransar, sedan investera i en finare modell.

Överväganden

inte får de första sovmask du ser . En finare, dekorerad en, till exempel, kanske inte den bästa. Söka efter delar som täcker från kanterna på dina ögon till kanterna näsan. Detta kommer att blockera ut mer ljus. Stiff tyg är kanske inte den bästa heller. En sovmask bör överensstämma lätt i ansiktet, täcker ögonen bra och vara bekväm när du somnar.

Previous:nothing Next:hur man rengör BÖ hörapparater

Relaterade artiklar


 • biverkningar efter mänsklig artificiell insemination
 • Vilka är farorna av själv garvare?
 • information om glioblastoma multiforme
 • botemedel för en baksmälla
 • vad som orsakar hjärtklappning i barn?
 • hur man hanterar barn med anfall av epilepsi
 • ryggproblem orsakade av tung bok påsar
 • hur man använder en käpp i trappor
 • Hur sova under klimakteriet
 • information om gallsten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com