gas uppblåsthet problem

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-29
Om du har problem med uppsvälldhet, granska din kost, fundera över hur snabbt du äter, och, om nödvändigt, besöka en läkare. Om du är premenstruella eller klimakteriet, kommer du förmodligen att påverkas ännu mer av uppblåsthet

Allergier

Känslighet för ett visst livsmedel kan orsaka gas och väderspänning, enligt Dr Marcelle Pick, som grundade Women Health Organization till kvinnor. Skaffa dig testas för att se om du är allergisk mot vissa livsmedel, såsom vete, mejeriprodukter och socker, som i allmänhet är de skyldiga.
ta en daglig multivitamin hjälper kroppen att upprätthålla matsmältning och övergripande balans, och essentiella fettsyror bidra till att minska inflammation i tarmarna, vilket kan orsaka uppsvälldhet. Livsmedel som innehåller luft, såsom glass, bör undvikas.

Fetthalt på

Fett kan också orsaka uppsvälldhet eftersom det tar lång tid att bryta ner och lämnar kroppen. Dessutom, de som är laktosintoleranta lider av denna sjukdom vid intag av mejeriprodukter.

Blockering

någon blockering av dina tarmar kan resultera i uppkördhet också, eftersom det blir svårt att eliminera avfall och gas från kroppen. En tumör i äggstockarna, mage, lever eller mage kan orsaka detta fenomen, som kan ansamling av vätska i bukhåla eller en parasitinfektion.

Svälja luft

Alltid tugga maten långsamt, eftersom gas och väderspänning kan orsakas genom att svälja luft.

Bloat Foods

"svälla livsmedel" inkluderar kål, bönor, bagels, råa grönsaker och salta pinnar eftersom de är kokta i kokt bubblande vatten, enligt Dr Melissa Palmer, en gastroenterolog i New York City. Choklad bör även undvikas om du har en tendens att svälla eftersom den består av socker och mejeriprodukter, som är två gaskällor, enligt DrBarbara Frank, gastroenterolog och klinisk professor i medicin vid Allegheny University of the Health Sciences MCP-Hahnemann School of Medicine i Philadelphia.

PMS och klimakteriet

När en kvinna är premenstruella hon kan känna sig uppsvälld på grund av vattenretention och eftersom hennes hormoner har blivit obalanserad. När östrogen sjunker under klimakteriet, är ett av resultaten att galla produktionen minskar och avföring blir hård och torr. Pallen finns kvar i vårt system alltför länge eftersom det inte finns tillräcklig smörjning att flytta den längs. Detta resulterar i förstoppning och gasbildning, enligt klimakteriet-symptoms. com.

IBS

Irritable bowel syndrome (IBS) kan orsaka förstoppning eller diarré, vilka båda kan leda till uppblåsthet. Mayoclinic. com konstaterar att väggarna i tarmarna är fodrade med lager av muskler att slappna av och kontrakt, flytta mat från magen genom din tarmkanal och ändtarmen. Om en person har IBS, kan hon lider av svår kramp, och detta orsakar uppsvälldhet, gaser och diarré, eller omvänt, om din mage är trög, passerar maten genom alltför långsamt och avföringen blir hård och torr. Även detta kan orsaka uppsvälldhet.

Previous:nothing Next:vad är tertiär prevention?

Relaterade artiklar


 • kan prostatacancer botas?
 • Vilka är farorna med narkotikamissbruk?
 • vilken ålder gör armhåla håret växa?
 • Plavix biverkningar - trötthet
 • fakta om bristningar
 • hur man kan få mer energi naturligt
 • Användningen av silver i luftfuktare
 • hur man kan minska receptbelagda läkemedel kostnader
 • olika former av preventivmedel
 • Hur sluta röka ...
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com