hur man kan bryta den onda cirkeln av att återvända till ett emotionellt och verbalt aggressiv make

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-21
När du är i ett känslomässigt och verbalt aggressiv relation, kan det tyckas ibland som om det enda alternativet du har är att följa med förövaren. Om du inte hitta ett sätt att permanent bryta cykeln, kommer du att föreviga mönstret av missbruk. Du har makten att bryta den onda cirkeln och få ett slut på missbruket för gott
1
Ta hjälp av släkt och vänner och underrätta dem om situationen. Om du har någon form av ett stödsystem, kan det vara lättare att ta sig ur och hålla sig borta från ett missbruk situation, och de kan påminna dig varför du lämnade i första hand.
2.
ändra dina kontaktuppgifter. När du har lämnat, är det viktigt att ändra så mycket om ditt liv som möjligt. Ändra ditt telefonnummer, flytta till ett nytt hem i ett nytt område och, om möjligt, få ett nytt jobb. Håll dig borta från kända platser där han kanske kan hitta dig. Om han inte lyckas kontakta dig, kommer han inte att kunna be dig att komma tillbaka, och du kommer att ha mindre chans att bli frestad att gå tillbaka.
3.
Gå med i en våld i hemmet stödgrupp. Det kan hjälpa dig att inse att det finns människor som vet vad du går igenom eftersom de har varit i en liknande situation. Du kan öppet dela dina känslor, och det stöd gruppen kan hjälpa dig med ditt mål att vara borta från ditt missbruk make.
4.
Söka juridisk hjälp. En advokat kan hjälpa dig med en skilsmässa, vårdnaden om barn är inblandade, besöksförbud och andra juridiska frågor som härrör från ett våldsamt förhållande. Ju tidigare du kontaktar en advokat, desto snabbare kan du gå vidare med ditt nya liv.
5.
Överväg behandling. Ett missbruk situation kan ta ett högt pris på en persons psyke. Att prata med en psykisk sjukvårdspersonal kan inte bara hjälpa dig att inse att du inte behöver den typen av relation, det kan hjälpa dig förstå varför du stannade kvar i det och att hantera efterdyningarna

tips och varningar


 • Om du söker till att få hjälp och fortfarande bor med din missbrukande man, gör din forskning när du är borta från ditt hem. Använd en telefonkiosk, någon annans telefon eller gå på Internet på ett folkbibliotek. När du väljer att lämna ditt missbruk make, ge en älskad en akutväska fylld av viktiga dokument, lite kläder, pengar och andra föremål som är viktiga för dig. Detta kommer att hindra dig från att få dessa poster vid en senare tidpunkt och eventuellt möta din missbruk make.


 • Previous:nothing Next:orsakerna till manlig skallighet

  Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis - serie endometrios artiklar
 • symtom på låg magsyra
 • igensatt artär symtom
 • orsakerna till Enterococcus faecalis
 • hur du tar bort löss ägg
 • Hur man känner igen löss och bli av med det
 • grupp B-streptokocker behandlingar
 • hur man ska behandla öronvax
 • fördelar och nackdelar med online-apotek
 • hur man startar en vandring klubb för boomers
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com