hur man ska behandla beteenden som orsakas av Alzheimers

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-03
Alzheimers sjukdom är en progressiv sjukdom där nervceller dör, vilket orsakar en person att bli kognitivt nedsatt. Den anstormande Alzheimers kan vara plötslig och snabb-rörliga hos vissa patienter, medan ökad förvirring och demens är långsammare i andra. Beteenden som är typiska för människor som har Alzheimers sjukdom är irritabilitet, depression, agitation eller surra ut på andra och uppleva hallucinationer. Läkemedelsbehandling samt icke-medicinska åtgärder kan användas för att behandla de beteenden som orsakas av Alzheimers sjukdom.

Du behöver:
Fysisk undersökning
. Tidning.
Märkningssystem.
Extra belysning.
Mediciner.


1.
Ta din älskade till läkaren för en undersökning om han börjar ställa ut nya tecken på Alzheimers sjukdom. Med tiden till frustration från en oförmåga kommunicera eller till synes okända situationer kan producera beteenden som kan tyckas motsägelsefullt eller våldsamma. En fysisk undersökning kan utesluta eventuella underliggande medicinska tillstånd inte har samband med Alzheimers som kan ge liknande symptom.
2.
Observera när vissa beteenden uppstår i ditt familjemedlem, och skriva dessa observationer ner. Till exempel, vissa patienter med Alzheimers sjukdom blivit mer deprimerad eller upprörd om kvällarna (även kallad "solnedgången effekt") när det är mörkt, vilket kan avhjälpas genom att föra in extra belysning. Andra kan reagera starkare när en viss vaktmästare är ca. Att veta vad specifika situationer orsaka vissa beteenden kan göra dem lättare att behandla.
3.
Förenkla de aktiviteter din älskade med Alzheimers sjukdom måste utföra i sitt dagliga liv. Om agitation är resultatet av att inte komma ihåg när vissa poster hålls, till exempel, etikett skåp med ord eller bild av de poster inom.
4.
Håll dagliga rutiner samma så Alzheimers Patienten vet vad som väntar. Pendlade från en bekväm rutin kan vara skrämmande och kan producera otypiskt beteenden.
5.
Begränsa antalet besökare din familjemedlem ser en eftermiddag eller någon annan given tidsperiod. Överstimulering kan producera ilska, frustration och agitation. Tyst, kan vilsam tid vara ett lugnande antidot.
6.
Överväg att använda läkemedel för att behandla några av de beteenden som orsakas av Alzheimers sjukdom, inklusive depression, vanföreställningar och hallucinatoriska visioner. Den Alzheimer's Association har förklarat att antidepressiva medel kan bidra till att minska ångest och irritabilitet samt en allmän glumness upplevs av patienter med denna form av demens. Anti-psykotiska läkemedel som olanzapin och quetiapin kan sätta stopp för hallucinationer och aggressiva beteenden.


Previous:nothing Next:information om aborter

Relaterade artiklar


 • hur man återhämta sig från en maginfluensa
 • hur man sparar pengar på glasögon
 • hur man förbereder läkemedel löksoppa
 • vad är det normala rörelseomfång i axeln?
 • hur man kan bli av hicka idag
 • Vilka är farorna med permanent hårfärg?
 • hur man kan hjälpa läka blöjeksem naturligt
 • rökning effekter på hjärtat
 • definition av sekundära sjukdomstillstånd
 • orsakerna till huvudvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com